ראיון עבודה הוא לא אחר מאשר אודישן לתפקיד. אתם אמנם לא למדתם משחק ולא מצופה מכם לדרמטיות יתר או הזלת דמעה לפי קיו, אבל בהחלט יש כאן תפקיד שחשוב לכם להיות מלוהקים אליו ולהצטייו בו. שלושת המנטורים מטעם דרושים IL, פגשו שלושה אנשים שנמצאים בחל"ת ומחפשים מזה תקופה לא קצרה את המשרה הבאה של חייהם. חלקם כבר היו בעשרות ראיונות עבודה אולם חזרו לשתות קפה בבית ללא תשובה חיובית. הטעויות הן לרוב בקטנות. המנטורים משייפים את התשובות, כך שגם אתם תוכלו לקחת את זה לאודישן הבא שלכם.
אישי זה טוב: ספרו על עצמכם
התשובה לכך באופן אוטומטי היא להתחיל לספר על מקומות העבודה האחרונים והתפקידים שביצעתם. אולם, בשאלה מסוג זה, המראיין רוצה תשובה שדרכו הוא יוכל להכיר אתכם קצת מעבר. לכן כדאי להוסיף מידע נוסף על מה למדתם ואיפה, ולא פחות חשוב - מה אתם עושים בזמן הפנוי. נסו לספר על תחביבים או התנדבויות למשל שיכולים לבדל אתכם ממועמדים אחרים. זה המקום לפתח סוג של חיבה וחיבור אישי עם המראיין לטובת הצלחת הראיון וזו הדרך להגיע לשם.2. תבואו ממוקדים: איזו משרה אתם מחפשים?
כשאתם מתראיינים למשרה - חשוב להגיע ממוקד. ברגע שאתם מספרים שאתם פתוחים להצעות, זה נותן רושם לא טוב לצד השני. לכן חשוב להתאים את התשובות שלכם למשרה ולחברה בה אתם מתראיינים.3. תוצאות ולא פעולות: מה עשיתם בעבודה הקודמת?
מעסיקים רוצים לדעת שאתם יכולים להביא הישגים קונקרטים למקום העבודה. לכן כשאתם מגיבים לשאלה כזו, נכון לספר מה עשיתם, אבל טוב יותר לספק הוכחות בשטח. מה הם ההישגים שתרמתם לחברה וכיצד הם עזרו למכירות ולהצלחת החברה.
4. עשו שיעורי בית: יש משהו שתרצו לשאול אותנו?
נאמר זאת בקצרה: התשובה הנכונה היא "כן, יש לי שאלה". הסיבה היא ששאילת שאלות מראה שאתם אנשים חושבים, סקרנים ומחפשים משהו שהוא מעבר לתלוש שכר. אחד הדברים שצריך לעשות לפני ראיון עבודה זה להיכנס לאתר החברה ולהבין מה מאפיים אותה, מה הם ערכינ החברה, להגיע עם כמה שיותר ידע על החברה ועל העובדים ולחשוב אפילו על שאלה-שתיים שתוכלו להפנות למראיין.