עם כל האהבה שלנו לבישול ולאפייה, צריך להודות בזה: לפעמים לארח בחג זה כאב ראש לא קטן. הלכלוך, הבלאגן והשעות הרבות שאנחנו משקיעים במטבח לא תמיד מסתדרים עם הלו"ז העמוס. אם אתם מתכננים לארח בשבועות הקרוב, יש לנו כמה הצעות שיחסכו לכם זמן רב ויהפכו את חוויית האירוח להרבה יותר קלילה וכיפית. בינינו, מי אמר שצריך לבלות יום שלם במטבח כשאפשר להשיג תוצאות לא פחות מרשימות ברבע מזמן ההשקעה.

תכנון - להכין מראש

לנפות קמח, לשטוף עשבי תיבול ולקצוץ בצל – כל אלה פעולות שדורשות זמן ומותירות לכלוך. ובכן, יש לנו חדשות: את כולן ניתן לבצע מראש. קמח – אפשר לנפות ולשמור במיכל סגור; עשבי תיבול אפשר לשטוף, לייבש ולשמור במקרר - או לקצוץ ולהקפיא בשקיות אטומות וכנ"ל לגבי בצל. בקיצור, הבנתם את הרעיון, נכון?

חשבו בגדול

בונים על מאפינס גבינות? נו, באמת יש לכם זמן להתעסק עם תבניות שקעים נוזלות? קבלו הצעה ולכו על פשטידה. זה הרבה יותר קל, פשוט ונוח. ההמלצה תקפה גם לגבי עוגיות – תוכלו למשל להכין עוגיית חמאה ענקית ומגניבה או עוגה בחושה, ולשמור את הצורות והקישוטים ליום שבו יש לכם יותר זמן. 

פחות זה יותר

במקום לחפש מתכונים מסובכים ברשת, כדאי שתזכרו - לפעמים פחות זה יותר. אנטיפסטי למשל לוקח כמה דקות להכין, ואם תוסיפו לזה קצת טחינה משובחת תקבלו מנת פתיחה סופר מרשימה. גם חציל יכול לשמש מנה לתפארת אם תצלו אותו על הגז ותוסיפו קצת סלסלת עגבניות חריפה. גם גבינות תמיד יכולות להקפיץ את מראה הסלט או הירקות - קצת מוצרלה שקורעים בידיים או פטה מפוררת גס, מושלמות לעיטור או כתוספת למנות חמות או קרות והן גם ידאגו לסגור לכם את פינת המחמאות לערב האירוח. בקיצור - נראה מיליון דולר ולא מצריך מעבר לכמה דקות עבודה, מה צריך יותר?

חצילים מטוגנים (צילום: forden, shutterstock)
במקום לטגן את החצילים למוסקה - נסו לאפות אותם|צילום: forden, shutterstock

השתמשו בבצק מוכן

אמרנו מיליון דולר? אמרנו בצק מוכן. ב"מעדנות" כבר חשבו על כל האופציות הקלות והטעימות שיסדרו לכם את החיים. תוכלו לבחור ממגוון הבצקים ולהכין מנה מפוארת בקלות בלי לנפות, לרדד, וללוש. רוצים להכין בורקס בשנייה? בצק העלים יעשה את העבודה. בא לכם פאי מתוק לקינוח? הבצק הפריך המתוק של מעדנות יקבל בברכה כל מילוי שתבחרו לשלב בו. אם קיש זו המשימה היומית שלכם – תוכלו לבחור בבצק פריך מלוח אותו האורחים יתקשו להפסיק לזלול. מילה שלנו. אגב, יש עוד המון בצקים שיעמדו לרשותכם ויקצרו את זמן העבודה במטבח, פשוט צריך להחליט על מנה ולבחור. והנה המלצה חמה – תכננו כבר עכשיו מה אתם עומדים להגיש וציידו את המקפיא שלכם בבצק הרצוי. כך תדעו שמשימה אחת כבר נמצאת מאחוריכם.

קטניות וירקות קפואים

בדרך כלל, כשרוצים להשתמש בקטניות צריך לשטוף אותן, להשרות, לבשל, לסנן. ההצעה שלנו: פשוט להשתמש בקטניות קפואות. הערך התזונתי שלהן לא נפגע וגם הטעם לא. פשוט מכניסים לתבשיל או אפילו מקפיצים בלי הכנה מיוחדת במחבת. תוספת של שעועית ירוקה למשל, דורשת שתי דקות עבודה: מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים סויה וקצת שומשום, ממשיכים להקפיץ עד לריכוך בדרגת אל דנטה – והנה קיבלתם אחלה תוספת בלי להתאמץ. אגב, את אותו הטריק אפשר ליישם עם ברוקולי, אפונה או עם כל ירק/קטנייה אחרים.

פלטת גבינות (צילום: Shutterstock)
פלטת גבינות|צילום: Shutterstock

הכינו פלטה יוקרתית של ירקות וגבינות

פשטידת גבינות מיוחדת שרק אתם יודעים להכין תרשים בטירוף את האורחים, אבל אם תגישו אותה לצד פלטת ירקות חתוכים, שולחן החג שלכן יקבל מראה הרבה יותר מושקע ויוקרתי. גם הגבינות יראו נהדר על מגש ייעודי משלהן. חיתכו את הירקות והגבינות בצורה מקצועית ויפה והנה יש לכם יצירת אומנות על השולחן, כזו שלא דורשת זמן רב של הכנה.

חג שמח!