תוכניות הבישול ואתרי האינטרנט מלאים בבלוגרים בשלנים, אוכל משובח ודיבור אין סופי על מתכונים – נראה שלא חסרים לנו תירוצים כדי ליהנות מאוכל טוב ובעיקר לרצות לבשל יותר. אבל למרות הרצון להפגין כישורי בישול ואפייה, בואו נודה בזה – זה לא כזה פשוט, אנשים שמבשלים בבית מחפשים נוחות, קלות ומהירות.

סביר להניח שזו הסיבה לכך שבשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר בשלנים שבוחרים להשתמש ברכיבים מוכנים וזמינים, כאלה שמקצרים את זמן הבישול ואת ההתעסקות במטבח. אפילו השפים הגדולים ביותר משתמשים כיום בחומרי גלם קפואים או ארוזים ומצליחים לייצר באמצעותם מנות מופלאות. ג'יימי אוליבר למשל, סחף את עולם האפייה עם מתכון מהיר וקל, מתוך ספר הבישול "5 מרכיבים", למאפה שקדים שבבסיסו בצק קפוא ומוכן ועוד 4 מרכיבים בלבד. עכשיו, מעדנות מביאה לישראל את טרנד בצקי השקדים והשוקולד וזו הזדמנות מצוינת לנסות בעצמכם.

חגיגת שבועות עם מעדנות (צילום: שרית נובק Misspetel)
צילום: שרית נובק Misspetel

שוקולד ושקדים – מעכשיו גם בבצק

כל מי שרגיל לעבוד עם בצק קפוא יודע שמדובר באחת ההמצאות הקולינריות הגדולות ביותר, המשמשת חובבי בישול ואפייה שמחפשים קיצורי דרך, שמנגד - לא מעוניינים להתפשר על הטעם או על המראה.

אם עד היום הכנתם פאי פריך בדקה וחשבתם שעליתם על השיטה הטובה ביותר לארח בקלות, חכו שתשמעו על הטרנד הבא. ב"מעדנות" זיהו את הצורך של הצרכנים בפתרונות מהירים ונוחים במטבח, ופיתחו שני סוגי בצק חדשניים ומקוריים שמרחיבים את האפשרויות להכנת מאפים מתוקים וקינוחים: בצק עם שקדים המתאים להכנת עוגות מספרים/אותיות, עוגיות ופאי - ובצק עם שוקולד להכנת טארטים, עוגיות, עוגות מספרים/אותיות שוקולדיות ושלל קינוחים נוספים.

עוגת מספרים (צילום: רונן מנגן)
צילום: רונן מנגן

עכשיו בואו נדבר רגע על עניין הטעם – בבצק עם השקדים למשל, השקדים תורמים לפריכות ונימוחות נפלאים והרידוד הדק מאפשר הכנת עוגות עם 2 שכבות בצק ולשמור על ביס עדין ופריך. ובדרך כלל כשמכינים פאי שוקולד נהוג להשתמש בבצק פריך מתוק, וכולנו רגילים לטעם ולניחוח המוכרים והנפלאים. לעומת זאת, הכנת פאי שוקולד מבצק שכבר מכיל שוקולד בתוכו, זה משהו שלא טועמים או רואים כל יום.

בדומה לשאר הבצקים הקפואים בקטגוריה, גם הבצקים הללו חוסכים את העבודה והזמן שכרוכים בהכנת בצק בבית: נוחים וקלים לשימוש, וכל דבר שתכינו איתם יראה כאילו זה עתה חזרתם מבולונז'רי משובח בפריז. אז אם מתחשק לכם לצאת קצת מקופסת העוגיות המוכרת ולהכין משהו שונה ומיוחד יותר, בצק עם שקדים או בצק עם שוקולד, הם בדיוק מה שאתם צריכים.

 

מעדנות  (צילום: יח
צילום: יח"צ