זמן הכנה: 60 דקות

רמת קושי: קל

מרכיבים

לקציצות: 

1 קילו עוף טחון

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קצוץ

1 תפוח אדמה קטן מגורר

1/4 כוס שמיר קצוץ דק

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף בהרט

1 כף פפריקה מתוקה

לרוטב:

2 יחידות שומר חתוכים לרבעים לאורכם

1 גמבה אדומה חתוכה לאורכה לרצועות ברוחב של 2 ס"מ

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות

5 כפות שמן זית

3/4 שקית פול ירוק קלוף מוקפא "סנפרוסט"

1 כף שטוחה כמון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כף כורכום

1 כף סילאן

4.5 כוסות מים

גודל תבנית: סיר רחב (סוטאז')

הוראות הכנה

1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים למסה אחידה, יוצרים קציצות בינוניות ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר ל-20 דקות.

2. בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים בצל וגמבה, מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ואת רבעי השומר.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוספים בזהירות את הקציצות.

4. מידי פעם מזיזים את הסיר מצד לצד כך שהקציצות יצופו ברוטב. לאחר 15 דקות מוסיפים את הפול הקלוף, בין הקציצות.

5. מכסים את הסיר כיסוי חלקי ומבשלים כ- 35 דקות או עד צמצום הנוזלים.

6. מגישים חם לצד פלח לימון.

בתאבון!

טיפ לשימוש בפול: מומלץ לבשל את הפול במים, לסנן ולהוסיף לסלטים טריים כמרקם נוסף ותוספת חלבון.

>>עוד מתכונים לראש השנה