זמן הכנה: 20 דק
רמת קושי: חובבן - בינוני

המרכיבים

1/2 כוס (140 גרם) קורנפלור

3 ו-1/2 כוסות (840 מ"ל) משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"

2 ו-1/2 כוסות (600 מ"ל) מים

2-3 טיפות של מי ורדים או תמצית שקדים מרוכזת

1 כוס (200 גרם) סוכר

לרוטב:

1 שקית אננס מוקפא "סנפרוסט"

4 כפות סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

להגשה:

קוקוס טחון או שבבי קוקוס

גודל תבנית: כוסות זכוכית

הוראות הכנה

1. בסיר עמוק מניחים משקה שקדים וכוס וחצי של מים (את כוס המים הנוספת שומרים בצד). מחממים על אש בינונית ומוסיפים את הסוכר ואת מי הוורדים. מערבבים באופן מתמיד בעזרת מטרפה ידנית.

2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כוס המים הנותרת עם חצי כוס הקורנפלור, מוסיפים את כוס המים והקורנפלור אל הסיר תוך כדי בחישה מתמדת. בשלב זה יתחילו בועות, כשהבלילה מתחילה להסמיך מורידים את הסיר מהאש.

3. מוזגים את הבלילה לכוסות שקופות (עד מחצית מגובה הכוס) ומעבירים לצינון.

4. לרוטב: בסיר קטן מניחים אננס, קליפת לימון וסוכר. מחבממים על להבה נמוכה ומערבבים עד שהסוכר נמס ומסירים מהאש. מצננים ומעט ומוזגים 1-2 כפות על המלבי. מעבירים לאכסון במקרר עד להגשה.

5. לפני ההגשה מפזרים מעט קוקוס מעל האננס.