צוות הברומאסטרים המנוסה והמיומן של "קרלסברג ישראל" פיתח בירת קראפט ישראלית בשם "שקמה" על שם מאגר המים 'שקמה' המהווה את מקור המים בבישול של הבירה ושוכן בסמוך למבשלה באשקלון. מאגר זה ידוע בשל איכויות המים והמינרליים שבו

חבורת הברומאסטרים שפיתחו את בירת שקמה מורכבת מאנשים בעלי ידע וניסיון רב וביחד עם הציוד המתקדם בעולם ובקרת האיכות הבלתי מתפשרת יצרו יחד תמהיל ייחודי ומתכון מנצח לבירת בוטיק "Hand-Made" המתאימה לטעם הישראלי.

מהגראז' של רפי לבר השכונתי שלכם

המושג "בירת קראפט" מוכר מאוד לחובבי בירה ברחבי העולם. למעשה מדובר בבירה המבושלת בעבודת יד, מה שמאפשר לברומאסטר המבשל אותה לשנות את המרכיבים וחומרי הגלם ולייצר ארומות וטעמים מיוחדים שלא קיימים בבירה סטנדרטית ותעשייתית. תחום הקראפט החל ממבשלות ביתיות ואנשים שייצרו בעצמם בירה במרתף ביתם, והתפתח לכדי עולם שלם ועשרות אלפי מבשלות בוטיק ברחבי העולם, כולל בישראל.

במשך שנים ארוכות ייצרו הברומאסטרים בירות קראפט לשם שעשוע והנאה במעבדה הקטנה שבתוך המבשלה הגדולה, שקיבלה את הכינוי "הגראז' של רפי". כאשר 'מבשלות בירה ישראל' החליטו להמציא ולהשיק בירת קראפט ישראלית ולפתוח מבשלת בוטיק, הכול כבר היה מוכן מראש.

החיבור של בירה שקמה לדרום הארץ ולעץ השקמה הנפוץ באזור, מקבל ביטוי יפה גם על גבי תווית הבקבוקים שעוצבה בהתאם לחזון המבשלה ועליה מוטבע עץ שקמה.

בירה שקמה (צילום: אמיר יעקובי)
מבשלת שקמה|צילום: אמיר יעקובי

3 טעמים שכל חובב בירה חייב לנסות

בירה שקמה הושקה תחילה בשלושה סגנונות שונים שהותאמו במיוחד לקהל הישראלי:

אייל ענברי- בירת קראפט בסגנון אמבר אייל, בעלת מרירות נעימה, תווים פירותיים וטעמי קרמל שמקורם בארבעה סוגי לתת שונים. האייל הענברי של שקמה היא הפופולרית והאהובה ביותר בסדרה, וטעמה פותח במיוחד כדי להתאים לקהל הישראלי (5.5% אלכוהול).

IPA- טרנד בירות ה-IPA (Indian Pale Ale) הוא הדבר הכי חם בעולם הבירות הבינלאומי. מקור ה-IPA בבריטניה של המאה ה-18 וה-19, אז ייצרו בירות פייל אייל עם כמות גבוהה של כשות על מנת לשמר את חביות הבירה ששונעו מהאי הבריטי לחיילים הבריטים שהוצבו בהודו הרחוקה. השימוש המוגבר בכשות במהלך המסע הארוך בים יצר בירה בעלת בוקה פירותי וארומטי מהמם עם מרירות מודגשת וממכרת. בירת ה- IPA של שקמה מאופיינת במרירות עדינה יותר מבירות IPA אחרות, בכדי להתאים לטעם הישראלי, והיא מלאה בארומות של פירות קיץ והדרים.

מרצן לאגר- בירה בעלת היסטוריה מרתקת שמתחילה בגרמניה אי שם במאה ה-16. בירת המרצן לאגר של שקמה היא בירה בסגנון גרמני המאופיינת בטעמי אגוזים וקרמל עשירים, מרירות מרווה במיוחד ואחוז אלכוהול גבוה יחסית- 5.7%. בירה זו מיועדת לחובבי בירה אמיתיים שמחפשים לאגר מיוחד ועשיר יותר מבירת היום יום שלהם.

בירה שקמה (צילום: אמיר יעקובי)
צילום: אמיר יעקובי

חובבי בירה וסקרנים שרוצים לראות כיצד מייצרים בירת קראפט אמיתית יכולים לקפוץ לביקור במרכז המבקרים של מבשלת הבירה באשקלון, לראות את התהליך, לשמוע הסברים על איך מבשלים בירה בייצור ביתי וכמובן, לטעום את הבירה הכי טרייה שיש.

"בירה שקמה" מושקת ומשווקת על ידי יבואנית ויצרנית הבירה המובילה בישראל, "קרלסברג IBBL" וניתן להשיגה בחנויות המתמחות במכירת בירות ומשקאות אלכוהוליים, וגם בברים, פאבים ומסעדות נבחרות ברחבי הארץ.

 

 לכתבות נוספות על בירה היכנסו>

קינוח ובירה? מסתבר שזה שילוב קולינרי נהדר

די לקצף: עד היום מזגתם בירה לא נכון

 *אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת.