היקף המיחזור בישראל עולה מדי שנה ובתאריך 17.12 ציינו את "יום המיחזור של ישראל" בחסות תאגיד המיחזור תמיר. במיוחד בשביל זה, הרמנו סקר שבודק מה ההרגלים שלכם, איפה החוזקות ומה עוד יש לשפר.
החדשות הטובות הן שכ-44 אחוז מהנשאלים נוהגים להפריד אריזות למיחזור. אם מצרפים לזה 20 אחוז שסיפרו שהם עושים את זה "לפעמים", מקבלים נתון מרשים שמעיד על מחויבות הציבור בישראל לשמירה על איכות הסביבה.
בשאלה "איזה סוגי אריזות פלסטיק אתם נוהגים להשליך לפח הכתום", התוצאות כבר היו מגוונות יותר. כ-34 אחוז אמרו שהם ממחזרים את כל הסוגים, בעוד 33 אחוז טענו שהם לא משליכים לפח הכתום אף אחד מסוגי הפלסטיק.
לשם השוואה, כ-17 אחוז העידו שהם משתמשים בפח הזה לאריזות ריקות של חומרי ניקוי וטואלטיקה, 10 אחוז לגביעי גבינה, קוטג' ויוגורט, 2 אחוזים לשקיות פלסטיק מהסופר וכ-1.7 אחוזים לאריזות חטיפים מלוחים ומתוקים.
ולמה בכלל אתם ממחזרים?
71 אחוז ממשתתפי הסקר ענו שחשוב להם למחזר בשביל לא לזהם את הסביבה, להשאיר עולם טוב יותר לדור הבא ולמנוע הטמנת פסולת באדמה. אצל כל השאר נבחרה תשובה ספציפית – כמו למשל 15 אחוז שאמרו שהמניע שלהם הוא רק לא לזהם את הסביבה, 10 אחוז הודו שמה שעושה להם את זה הוא להשאיר עולם טוב יותר לדור הבא ו-2 אחוזים שממחזרים אך ורק על מנת למנוע הטמנת פסולת באדמה.
בנוגע לתדירות, הסקר מגלה שרוב האנשים ממחזרים כל יום (כ-32 אחוז מהנשאלים), 28 אחוז עושים את זה פעם בשבוע ו-16 אחוז פעמיים בשבוע. היתר לא ממש ממחזרים בתדירות קבועה, אבל ייתכן שמצאנו את הסיבה.
אין פח מיחזור בבית – אבל יש 612 ק"ג פסולת בשנה
לפי הסקר, הנקודה שעוד צריך לעבוד עליה היא שילוב פח המיועד לפסולת אריזות למיחזור בתוך הבית. רק ל-43 אחוז מהנשאלים יש בבית פח כזה, 48 אחוז לא מחזיקים בו וכ-8 אחוז היו מספיק כנים להודות שהם בכלל לא יודעים שקיימים פחים כאלה.
החשיבות של הפרדת פסולת למיחזור בבית ברורה על רקע כמות הפסולת שאדם מייצר ביום. לפי נתוני המשרד להגנת הסביבה, כל אחד מאתנו מייצר 1.7 ק"ג פסולת בממוצע כל יום – מה שמצטבר ל-51 ק"ג פסולת בחודש ו-612 ק"ג פסולת בשנה!
אבל האם אתם מודעים לזה? התשובה היא כן, עם עיגול כלפי מעלה: בתשובה לשאלה "כמה פסולת לדעתם מייצר אדם ממוצע ביום", 33 אחוז ענו כ-2 ק"ג ו-25 אחוז ענו שמדובר על 3 ק"ג. 26 אחוז ניחשו שאדם ממוצע מייצר 4 ק"ג פסולת ביום ו-15 אחוז הגזימו קצת עם השערה של כ-10 ק"ג ליום.
ומה עם דדי החתול? בתשובה לשאלה "האם אתם יודעים מי הדמות המלמדת את התושבים על מיחזור בפרסומות 'מה זורקים לפח הכתום'", 89 אחוז זיהו את הכוכב שמדובב על ידי ציון ברוך. לעומתם, 4 אחוזים חשבו שמדובר על יוני היונה, 4 אחוזים המציאו את דוד השועל ו-3 אחוזים היו יצירתיים עם בבי הכלב. בהחלט מרשים.
בואו לקבוע איתנו את שיא ממחזרי האריזות בישראל
ממחזרים? מתחילים למחזר? לכבוד יום המחזור 2020, תאגיד מחזור האריזות תמיר קורא לכם להצטרף בלחיצת כפתור וליצור יחד שינוי גדול. גם אני ממחזר/ת>>