התקופה האחרונה מאלצת את רובנו לשהות בבתים ולהתנתק מהמשפחה, מהחברים ומהעבודה. איך אפשר לשרוד את השגרה החדשה מבלי להתבאס יותר מידי מהמצב? הנה כמה דברים שיכולים לעזור לכם להרים את המורל.
1. לשמור על קשרים חברתיים
נכון, על פי ההנחיות אסור להיפגש עם החברים ועם בני המשפחה שלא גרים איתנו. אבל זה לא אומר שצריך להזניח את הקשרים האלו, אלא להיפך – זה יעשה לכם ממש טוב אם תחזקו אותם דווקא עכשיו. זה בדיוק הזמן המתאים לשיחות נפש, לשתף אחרים מה עובר עליכם, לתמוך בהם ולהרגיש שאתם לא לבד בהתמודדות.
המזל שלנו הוא שיש היום המון דרכים לשמור על קשר: בין אם זה בטלפון, בהודעות וואטסאפ או שיחות וידיאו באפליקציות שונות כמו סקייפ וזום. אפילו לרשתות החברתיות יש תפקיד חשוב כעת, כשפייסבוק, טיקטוק, טוויטר ואינסטגרם נותנות לנו מעין המשכיות לשגרה הרגילה שלנו, כמו גם מקום לפרוק מתחים עם הומור משותף ותחושת קהילתיות.
אבל בין השיחות עם החברים, שימו לב שאתם לא שוכחים את סבא וסבתא שנמצאים עכשיו קצת לבד. תדאגו להתקשר אליהם ולשאול לשלומם, תמלאו אחר הצרכים שלהם כמו רכישת מצרכים ותרופות ותתנו להם את התחושה שהם חשובים ואתם איתם, גם כשהם נמצאים בבידוד.
2. לעזור לזולת
אגב קהילה, בימים כאלה של קושי וחוסר וודאות, ישנה חשיבות עליונה לחיזוק הסולידריות והערבות ההדדית בחברה. במפעל הפיס הבינו את זה וביוזמה משותפת עם אפליקציית easy, הקימו יחד מתחם חדש שנקרא "ישראלים למען ישראלים".
בפלטפורמה החדשה, כל אדם שמעוניין לסייע לסובבים אותו יכול לפתוח עמוד מתנדב או לחפש מי זקוק לעזרה לפי מיקום גיאוגרפי. במקביל, כל מי שיצטרך עזרה או סיוע - כמו למשל איסוף תרופות או מצרכים - יפתח גם הוא עמוד ומודעה. היוזמה החשובה הזאת מחברת בין העם בתקופת הקורונה, ופותחת אפיק קל ונוח להתנדבות בקהילות.
3. להתאמן מהבית
בשעה שכל מכוני הכושר סגורים וחל איסור לבצע פעילות ספורטיבית קבוצתית, חשוב לזכור שפעילות גופנית עוזרת בשחרור הורמונים שתורמים למצב הרוח. לכן, אל תוותרו על להזיז את הגוף וקומו מידי פעם מהכיסא או מהספה כדי לעשות ספורט כלשהו. הרשת מלאה בסרטונים ושידורי לייב של מאמני כושר שיעזרו לכם עם רעיונות לאימונים, או באפליקציות שינחו וילוו אתכם בתרגילים. לכם רק נשאר לבחור אם תעדיפו פילאטיס, יוגה, אירובי או אינטרוולים.
במידה ואתם לא מתאמנים בדרך כלל בבית ואין לכם אביזרי כושר בהישג יד, תוכלו להסב בקלות חפצים אחרים לטובת האימונים: במקום משקולות - קחו 2 מקופסאות השימורים שבטח יש לכם במזווה, נסו מגבת או שטיחון כתחליף למזרן ובעזרת שרפרף קטן תצליחו לבצע כל תרגיל מדרגה.
4. להקפיד על תזונה נכונה
אולי בגלל השעמום מלהיות סגורים בבית, או שמדובר באכילה רגשית שמגיעה מתוך חשש ותסכול, אבל מה שבטוח זה שבתקופה האחרונה רובנו חושבים לא מעט על אוכל לאורך היממה. מצב כזה יכול להביא אותנו לנשנוש מיותר וארוחות לא מסודרות, גם אם בשגרה היינו רגילים לאכול בריא יותר.
כדי לא לצאת מאיזון תזונתי, הקפידו על סדר יום ועל ארוחות בשעות קבועות. נסו לתכנן מראש את התפריט שתאכלו במהלך השבוע והשתדלו לבשל בעצמכם ופחות להזמין משלוחי מזון מהיר. תחשבו על התקופה הזאת כעיתוי אידיאלי להתנסות בכל מיני מתכונים שבדרך כלל אין לכם את הזמן להקדיש אליהם. אם אתם לא מצליחים להימנע מהחשק לנשנש, תחליטו על מנות קטנות ובריאות שיהיו זמינות לכם כמו אגוזים, פירות וירקות חתוכים.
5. לצרוך תרבות
משבר הקורונה פתח גישה ליצירות רבות של אמנים ומרכזי תרבות, שהחליטו לעלות אותן לאינטרנט לטובת הכלל כדי להקל עלינו את השהות הכפויה בבתים. תוכלו לנצל את השעות שהתפנו לכם כדי לצפות בארכיונים תיעודיים חשובים, מופעי תיאטרון, הופעות סטנדאפ, סיורים במוזיאונים ועוד ועוד. ככה גם תעשירו את עצמכם באמנות ותרבות, גם תתעסקו קצת באסקפיזם במקום בדאגות מהמצב, וגם תתמכו ביוצרים ישראלים בתקופה הלא פשוטה הזאת.