שוק הרילוקיישן רותח ושובר שיאים. בעוד שרבים עזבו כבר את גבולות הארץ בעקבות הצעת עבודה מפתה, הרשמה ללימודים אקדמיים או רצון לשפר את איכות החיים, ישנם עוד רבים אחרים שעדיין מהרהרים בנושא או בודקים אפשרויות ואולי יצטרפו אליהם בקרוב.

על פי נתוני PassportCard, המציעה מגוון פתרונות לכיסוי ביטוחי בחו"ל, שוק הרילוקיישן כמעט והכפיל את עצמו בתקופה האחרונה ומספר הלקוחות הנעזרים בשירותיהם גדל בלא פחות מ-100 אחוזים ועומד על עשרות אלפי אנשים.

ביטוח בריאות ברילוקיישן לעומת ההוצאה שלכם על בריאות בארץ

באופן מפתיע, אחד מהנושאים הקריטיים לרילוקיישן לא מקבל מספיק התייחסות במהלך ההכנות למעבר, והוא: ביטוח הבריאות בחו"ל. עבור רבים מהישראלים, ביטוח נסיעות הוא זה שמספק להם מענה לצרכים בריאותיים בזמן השהות מעבר לים, לפחות לחודשים הראשונים. בחירה שעשויה להתגלות כטעות משמעותית.

בעוד שמערכת הבריאות הישראלית היא ציבורית, פשוטה להבנה ומאפשרת לכולם ליהנות משירותי בריאות בסיסיים באיכות מצוינת כך שלעולם לא הערכנו כמה עולה גבס, או האם נוכל להרשות לעצמנו ללדת בבית חולים מבלי להיכנס לחובות, בחו"ל המצב הוא הרבה פעמים שונה מאוד. מעבר לכך, אם נדמה לכם שבארץ אנחנו לא משלמים על ביטוח הבריאות הבסיסי שלנו, אלא רק על ביטוחי השב"ן (מה שאנחנו מכירים כשדרוג של שירותי הבריאות כגון "מכבי שלי" או "כללית מושלם" ודומיהם) והביטוחים הפרטיים, כדאי להמשיך לקרוא את הנתונים הבאים:

על ביטוח הבריאות הציבורי אנחנו משלמים דרך תלוש השכר או באמצעות תשלומי מקדמות לביטוח לאומי שאחראי על הגבייה (לעצמאי). התשלום נקבע בהתאם לגובה ההכנסה. לצורך הדוגמה, מי שמרוויח 10,000 שקלים ישלם כ-365 שקלים מדי חודש רק על ביטוח בריאות ציבורי.

על הביטוח המשלים (שב"ן) שרוב אזרחי המדינה בחרו להצטרף אליו, אנחנו מוסיפים כבר בין עשרות שקלים עד כ-150 שקלים (תלוי בגילכם). מי שמחזיק גם בביטוח בריאות פרטי, שהפך כבר לכיסוי כמעט בסיסי שיש ללא מעט ישראלים, משלם עליו עוד עשרות עד מאות שקלים, תלוי בגיל ובמצבכם הבריאותי. אם תצרפו את כולם יחד תקבלו את ההוצאה הריאלית שלכם על בריאות ועבור אדם אחד בלבד. כשתגיעו להשוות בין העלות של ביטוח בריאות בחו"ל לסכום שאתם מוציאים על בריאות בארץ, תגלו שההבדלים לא גדולים בכלל.

חשוב לדעת שישראלים שמעבירים את מרכז חייהם לחו"ל בשלב כזה או אחר יפסיקו לשלם בישראל את עלויות הביטוחים הרפואיים, בין אם מבחירה עצמאית שלהם לנתק תושבות ובין אם מתוך החלטה של המדינה כעבור כ-5 שנים לנתק מטעמה את התושבות.

הביטוח המומלץ לרילוקיישן: ביטוח רפואי גלובלי, ביטוח מקומי או ביטוח נסיעות?

האופציות הקיימות בפני העומדים לפני רילוקיישן (ואלו שכבר שם) הן ביטוח רפואי גלובלי או לחילופין ביטוח מקומי במדינת היעד. ישראלים רבים אשר אינם מכירים את מערכות הבריאות העולמיות טועים לחשוב שביטוח הנסיעות הוא חלופה מתאימה ליוצאים לרילוקישיין, אך זהו פתרון זמני בלבד בשלב ראשוני. אולי לשלב בו נטוס לחקור את היעד לתקופה של מספר ימים או שבועות אך לבטח לא לתקופה שבה נחליט לגור שם. הסיבה לבלבול היא שבהשוואה ראשונית, היות ועלותו של ביטוח הבריאות הגלובלי גבוה יותר מעלות ביטוח הנסיעות, וההבדלים לא ברורים תמיד, חלק מהאנשים יכריעו ביניהם על פי הקריטריון היחיד שאנחנו מכירים - המחיר. מה שעשוי לעלות בקטיעת השהות בחו"ל ובהוצאה גדולה שמבטלת כל חיסכון, ועוד נסביר למה. מה גם שכזכור, ההוצאה שלכם על בריאות בישראל היא לרוב לא פחות משמעותית.

מהו ביטוח מקומי?

ביטוח בריאות מקומי היא לרב אופציה כאשר כבר יש לנו זכויות במדינה אליה עברנו - תושבות, אזרחות וכו'. פרמטר נוסף שיש לקחת בחשבון בסוג ביטוח זה, הוא שהכיסוי הביטוחי תקף רק למדינה בה נעשה, וזהו גם אחד מחסרונותיו לעומת ביטוח גלובלי.

אז אם יש לי זכאות ואזורי הכיסוי פחות חשובים לי נמשיך לבחון מה בעצם נקבל בעבור אותו ביטוח מקומי- האם הוא מקנה אפשרות לגשת למרפאות פרטיות ובינלאומיות למשל? או שמדובר בכיסוי במרפאות מקומיות בלבד שבמדינות מסוימות רמת הרפואה אולי תהיה מיושנת יותר ממה שהורגלנו אליו. כמובן שיש את הברור מאליו שהפוליסה תהיה בשפה זרה וכך גם שירות הלקוחות המקומי. עוד בעיה מוכרת של הביטוח המקומי הוא שהטיפול והמסמכים הרפואיים שתקבלו במסגרתו יהיו בשפה המקומית ועם רופא שיודע כנראה רק את שפת האם שלו. חשוב לציין כי בלא מעט מדינות שירותי הבריאות המקומיים שתקבלו לא בהכרח יספקו לכם את המענה והשירות שאנחנו רגילים לו בישראל. לעיתים אף רחוק מזה.

למה ביטוח נסיעות לא מתאים לרילוקיישן ומהו ביטוח גלובלי?

ביטוח נסיעות מיועד לתקופה קצרה וקצובה בחו"ל ולמצבי חירום בלבד. כן, כדאי לקרוא זאת שוב. בדיקות שבשגרה למשל, אינן מכוסות בביטוח הנסיעות ותשכחו מהשירות שאתם מקבלים בארץ בקופות החולים. מעבר לכך, בחלק מהמקרים, אם תתקלו במצב בריאותי לא חמור, חברת הביטוח יכולה לדרוש החזרה של המבוטח להמשך טיפול בישראל - והנה לכם הפסקה כפויה של השהות בחו"ל. מי שישלם אחר כך את המחיר על טיסות חזרה, אובדן ימי עבודה, אולי בית מלון בישראל כי דירתכם מושכרת ועוגמת נפש הם אתם.

ביטוח גלובלי, כשמו כן הוא: ביטוח שמאפשר לכם לקבל שירות בכמה מדינות, וחשוב מכך, ביטוח שמספק את כל השירותים שאתם מקבלים בארץ מקופת החולים וכמובן מביטוחים פרטיים. הביטוח הגלובלי של פספורטכארד רילוקיישן אשר משרדיהם ממוקמים בישראל (ועם משרדים גם באוסטרליה, גרמניה וקפריסין) מאפשר לכם לקבל ביטוח בינלאומי עם שירות לקוחות בעברית, שירות של שיחת יעוץ עם רופא ישראלי למקרים בהם אתם מתלבטים לגבי סוג תרופה שקיבלתם ואתם לא מכירים, או שילד בוכה באמצע הלילה ואתם לא יודעים אם לגשת עכשיו למרפאה או להמתין לבוקר. הכיסוי הגלובלי מאפשר לכם במקומות כמו איחוד האירופי למשל, לבחור האם לקבל טיפול במדינה בה אתם מתגוררים או במידת הצורך לחצות את הגבול הקרוב למדינה שכנה בה איכות השירות הרפואי טוב יותר. 

הכיסוי הרפואי של הביטוח הגלובלי מחליף את הכיסוי של קופת החולים שלך וכולל, בין היתר, את כל השירותים, בעיקר בשגרה, שביטוח נסיעות לא יכסה כגון - ביקור אצל רופאים, בדיקות שגרתיות, בדיקות התפתחות לילדים ונוער, אשפוזים וניתוחים לא דחופים או אלקטיביים, לידות, השתלות ומחלות קשות.

רופא בחו"ל הסבר בעברית

אחד מהנושאים שהכי מעוררים חשש בקבלת שירות רפואי במדינה זרה, הוא סוגיית הבדלי השפה. טעות קטנה בהבנה של הוראות הרופא עלולה כידוע להיות קריטית במקרה הזה. בפספורטכארד רילוקיישן מצאו לכך פתרון יעיל ומושקע מאוד: החברה מפעילה מוקד רופאים לישראלים בחו"ל, שם תזכו לייעוץ טלפוני בעברית מרופאי משפחה, ובמשך 24 שעות ביממה. בנוסף במוקד יספקו לכם הסברים על השירות וההוראות שניתנו לכם ע"י הרופאים המקומיים ותרגום של מסמכים משפת המקור לעברית. בנוסף, גם שירות הלקוחות של פספורטכארד רילוקיישן זמין עבורכם 24/7 למשך כל השנה ובעברית, כך שאתם אף פעם לא לבד או חסרי אונים מול מצבים פשוטים או מורכבים, לא משנה היכן אתם נמצאים. 

מי משלם על טיפול רפואי בחו"ל?

בביטוח הגלובלי של פספורטכארד רילוקיישן תקבלו כרטיס נטען איתו תוכלו לשלם ישירות לספק שירותי הבריאות במרבית מדינות העולם וב-130 מטבעות שונים - בלי להוציא שקל מהכיס וללא צורך בתביעה בדיעבד. הכרטיס הנטען יכסה ביקורים אצל רופא (עם אפשרות לבחור את הרופא המטפל שלכם), תרופות מרשם, בדיקות מעבדה ומגוון שירותים רפואיים נוספים.

למי ששוקל "פשוט" לשלם בחו"ל על רופאים פרטיים, כדאי לדעת שבאירופה למשל, ביקור ייעוץ אצל רופא פרטי עלול לעלות בעשרות אחוזים יותר מאשר בישראל. למשל, בלונדון, פגישה כזו תעלה כ-400 ליש"ט. כ-1,900 שקלים. המצב דומה גם עם תרופות רבות שבחו"ל אינן זוכות לסבסוד של קופת החולים. תחשבו רק מתי בפעם האחרונה שילמתם 100 אירו על אנטיביוטיקה, 5,000 אירו על יום אשפוז באירופה, או 12,000 דולר על יום אשפוז בארה"ב ותבינו את המציאות שמצפה לכם ללא היערכות עם ביטוח מתאים.

למי מתאים ביטוח נסיעות גלובלי לרילוקיישן?

  • לכל מי שהעתיק את מגוריו לארץ אחרת
  • למי שטסים לשהות במקום קבוע רוב הזמן גם אם לא החליטו להישאר לתמיד.
  • למי שעובר ממדינה למדינה (הביטוח יותאם על פי מדינות היעד)
  • ליחידים, זוגות ומשפחות עם ילדים
  • לסטודנטים שלומדים בחו"ל
  • לאנשים שהשתקעו במהלך טיול בחו"ל במקום מסוים לתקופת זמן בלתי מוגדרת
  • לאנשים הנדרשים לביטוח כחלק מהתנאי לקבלת ויזה או לכניסה ללימודים במוסד אקדמי בחו”ל

לעוד פרטים על ביטוח בריאות לרילוקיישן בהתאם למדינת היעד שלכם, עלויות לכלל בני המשפחה, כולל ילדים, ושירותים שהביטוח מכסה, לחצו כעת כאן >>