מזג האוויר הוא יותר מנושא שיחה שיכול למלא כל שתיקה מביכה (״וואלה, ממש חם, הא?״) או להתחיל דיונים סוערים סביב התחממות גלובלית, הוא מכתיב ומנהל את חיינו. מנושאים גדולים כמו מועדי חופשה ומעברי דירה (כל מי שעבר דירה בשיא הקיץ יודע בדיוק על מה אנחנו מדברים) ועד לדברים יומיומיים כמו מה ללבוש עכשיו ומה כדאי להזמין לארוחת הצהריים. אם כך, לא תופתעו שכל אחת מעונות השנה מביאה איתה גם משקאות אלכוהוליים המותאמים לה.

אם בחורף אנחנו מרבים לשתות יינות חמים וקוקטיילים עשירים ברום, הקיץ מהווה את הפריחה של משקאות האפריטיף הקלילים עם טעמים הדריים ורעננים יותר. מה זה אפריטיף? המונח המדויק הוא משקה אלכוהולי שנוהגים לשתות כמתאבן לפני סעודה גדולה. מה זה אפריטיף טוב? משקה אלכוהולי מוגז קלות, מתקתק במקצת ומרענן, כזה שבא לכם לשתות ממנו עוד ועוד.

בראנץ' קרופט טוויסט (צילום: יח
בראנץ' קרופט טוויסט|צילום: יח"צ

אז למה אנחנו מספרים לכם את זה? כי גזרת משקאות האפריטיף הקיציים בדיוק מתחממת (או מתקררת, תלוי איך מסתכלים על זה), עם משקה חדש ומרענן במיוחד. קרופט טוויסט (Croft Twist) הוא אפריטיף שמגיע אלינו הישר מבריטניה. מדובר במשקה מבעבע קלות שמגיע בבקבוק זכוכית (ובקרוב גם בפחית צבעונית) והוא נוצר כהשראה של הקוקטייל האהוב מדרום ספרד רובג'יטו, המורכב משילוב של שרי פינו, סודה, לימון ועלי מנטה.

מרענן, טבעוני ועם טעם של חו"ל

לקרופט טוויסט יש מעלות רבות - הוא טבעוני, מיוצר אך ורק מחומרי גלם איכותיים טבעיים והוא מביא איתו טעמים אמיתיים של חו״ל (כן, גם אם השמיים סגורים כרגע). השרי פינו מיושן בחביות עץ ומתובל בפרחי סמבוק מתקתקים (כל אחד מהם נקטף ביד) והמנטה שבו? היא מגיעה הישר מחווה אנגלית מפונפנת. גם מבחינה קלורית מדובר באפריטיף שכולו הצלחה, למרות שיש בו 5.5 אחוז אלכוהול, הוא מכיל רק 75 קלוריות ל-125 מ״ל של משקה ויכול להוות פינוק גם לאנשים ששומרים על המשקל.

_OBJ

קרופט טוויסט הוא התוספת המושלמת לקיץ הישראלי, בעיקר בזכות הבועות הקטנות והמרעננות שלו והטעם העדין שמשתלב מצוין בכל הרכב: בין אם מדובר באבטיח ליד הבריכה, פתיחה של בראנץ' במסעדה או בארוחת ערב מפוארת. יתרון נוסף של המשקה הואכל מה שצריך לעשות זה למזוג אותו לכוס עם הרבה קרח ולהוסיף פרוסת לימון ונענע - מיד תרגישו קוקטייל בבר.

בשונה מאביו הרוחני, הרובג'יטו, הקרופט טוויסט הוא משקה חדש למדי במדף המשקאות אך כבר בזמן קצר הוא הפך להצלחה גדולה. השילוב בין אווירת היין המבעבע לקוקטייליות הקלילה הפכה אותו לבחירה מובילה במסעדות רבות ברחבי אירופה, בין אם מסעדות יוקרה או מקומות של אוכל קליל ועממי יותר, יש פשוט טעמים שבאים בטוב בכל מצב.