על זה שיום העצמאות הוא חג של על האש ובשרים - כבר אי אפשר להתווכח. אבל אם יש עוד משהו שכולנו מסכימים עליו הוא שאין כמו בירה צוננת כדי ללוות איתה ארוחת בשרים דשנה הישר מהרשת הלוהטת. אז איך תעשו את זה כמו שצריך? תפסנו לשיחה את עופר חבקין, סומלייה הבירה של IBBL carlsberg, ושאלנו אותו שמונה שאלות שכל חובב בירה חייב לדעת.
- שכחתי לצנן את הבירה, מה הזמן המינימלי שבירה צריכה לשהות במקרר בשביל לגימה צוננת?
הזמן המינימלי לקירור בקבוק בירה הוא לפחות 4 שעות. ההמלצה שלי - רכשתם בירה הביתה, מעולה!אחסנו אותה ישר במקרר וכך תשמרו על הטריות שלה וחשוב לא פחות, תמיד תהיה לכם בירה זמינה. - מה ההבדל המהותי בין לגימת בירה הישר מהבקבוק או מכוס?
אמנם חלקנו נוהגים בבית לשתות מבקבוק, אבל בשביל חוויית בירה מלאה אני תמיד ממליץ למזוג לכוס. זאת מכמה סיבות בסיסיות: הראשונה היא שמזיגה לכוס ובניית ראש קצף סמיך, עשיר ויציב מאפשרים "פתיחה" של הארומות והטעמים של הבירה. השנייה היא שצוואר הבקבוק הצר גורם לבירה ליפול בעיקר על חלקו האחורי של הלשון שם נמצאות מרבית בלוטות הטעם המרירות שלנו וכך אנחנו מפספסים הרבה מאוד טעמים נוספים בבירה. - האם למזוג את הבירה על דופן הכוס בהטייה או ישירות אל הכוס?
מטרת המזיגה היא לבנות ראש קצף של לפחות 2 ס"מ שבראש ובראשונה יפתח את הארומות והטעמים של הבירה ובנוסף ישמור על הבירה מחמצון שמוביל לטעמי לוואי. אז איך מוזגים כמו מקצוענים? מאוד פשוט - מתחילים מזיגה לכוס ב-45 מעלות עד שמגיעים לחצי ואז מתחילים ליישר את הכוס ל-90 מעלות תוך כדי בניית ראש קצף מושלם ויציב של לפחות 2 ס"מ. - במפגש חברתי- מומלץ לדבוק בסוג אחד של בירה או לגוון במהלכו עם כמה סוגים?
בדומה ליין או קוקטיילים ניתן להחליף בירה תוך כדי הערב, אני באופן אישי אוהב להתחיל עם בירה קלילה כמו קרלסברג ולסיים עם בירה עשירה כמו גינס. - האם בדומה ליין אפשר ללגום סוגים שונים של בירה באיזשהו סדר הגיוני? כלומר לערוך טעימת בירה?
בדומה ליין ניתן ואף מומלץ להחליף סגנון בירה תוך כדי הארוחה, החיבור בין בירה לאוכל דומה מאוד לעולם היין. בגדול מומלץ לצרוך בירות קלילות ומרוות כמו קרלסברג או 1664 לצד מנות קלילות בעוד מנות מתובלות ועוצמתיות יתלוו מצוין לבירות עשירות כמו ויינשטפן ויטוס או גינס. - מלאו לי 18 בשעה טובה ומוצלחת, איזו בירה היא המתאימה ביותר לטעימה ראשונה על מנת להרגיל את החיך?
מתוק בא לנו טוב מלידה בעוד מרירות הוא טעם נרכש לכן מומלץ להתחיל עם סגנון בירה עם מתקתקות כלשהי כמו לאגר ענברי, דוגמא קלאסית היא טובורג רד המאופיינת במתקתקות קרמלית עדינה ומרירות מאזנת ומרווה ועל כן זוהי הבירה שתהיה נהדרת כטעימה ראשונה. - קוקטיילים על בסיס בירה-יס פליז או שהשם ישמור?
אני התחלתי לשתות וויסקי תחילה בקוקטיילים קלאסיים ורק אז עברתי ללגימת וויסקי נקי. אם קוקטייל המשלב בירה מסייע ללוגמים להתרגל לטעם הייחודי של הבירה ובסופו של דבר למצוא את הבירה שלהם – הרי זה משובח. - מה צריך בשביל להיות ברומאסטר?
תהליך הלימודים של ברומאסטר מתחיל בדרך כלל בתואר ראשון בטכנולוגיית מזון ואז התמחות בבישול בירה אם בלימודי תעודה או בתואר שני. מבשלת ויינשטפן למשל ממוקמת בלב ליבו של הפקולטה למדעי החיים של הטכניון של מינכן ואחד מהמוסדות האקדמיים המובילים בעולם ללימוד תואר ראשון ושני בבישול בירה.
השנה כולנו נחגוג את יום העצמאות קצת אחרת, אבל אין סיבה שלא נעשה את זה עם הרבה כיף וסטייל. רוצים גם אתם לדגם את סעודת העצמאות שלכם עם מארז מפנק של בירות Carlsberg או Tuborg ובשר איכותי מבית רשת הקצביות ומסעדות הבשר "מרינדו - בשר מהגולן"? לחצו כאן ותוכלו לקבל את המארז המושלם עם משלוח לפתח הבית שלכם. חג עצמאות שמח!