תינוק צריך לאכול כל שלוש שעות, כמויות מדודות וברורות לפי גיל. האמנם? לא בדיוק. חשוב לזכור שכל תינוק נולד עם מנגנון ויסות רעב ושובע. משמעות הדבר היא שכל תינוק יודע לווסת את הכמויות שהוא זקוק להן ואת מרווחי הזמן בין הארוחות. זו הסיבה שחשוב לסמוך על התינוק ולהיות קשובים לו, ובהתאם לסימני הרעב והשובע שלו להציע את הארוחות אחרת הדבר עלול לגרום לקשיים בהאכלה.
בכל הנוגע לשילוב של בקבוק והנקה, מומלץ שלא לעשות זאת לפני שהתינוק מגיע לגיל 4-6 שבועות. הסיבה, כך מסבירה אחות ליווי הריון ויועצת ההנקה המוסמכת, טמונה בכך שהתערבות בקבוק עלולה לפגום בפעילות היניקה של התינוק מהשד. לגרום לכך שהפה נפתח באופן קטן יותר ואז קשה יותר לחבר את התינוק לשד.
סיבה נוספת שעלולה לגרום לקושי בהאכלה היא סוג הבקבוק. יש כיום שפע של בקבוקים שונים ובחירת הבקבוק משמעותית. נסו לזרום עם התינוק ורצונותיו ולא לדחוף בכול, חלילה.
עבור כל אותם "סרבני בקבוקים", דרך נעימה שמומלץ לנסות היא תוך כדי תנועה - הניחו את התינוק במנשא או שבו על פיזיו כשהוא בזרועותיכם ובצעו את ההאכלה בצורה תנועתית ואיטית. דבר אחד בטוח שחשוב לזכור: לא כל תינוק הוא לפי הספר, סמכו על האינטואיציה שלכם והיו קשובים אליו.
חשיבות הקשר היא משמעותית מאוד, במיוחד בחודשים הראשונים. בגיל חודשיים נוצרת תקשורת בין התינוק להורה. כאשר אין קשר עין או אין קריאה נכונה של הסימנים שהתינוק משדר לנו - אלו עלולים לייצר קשיים בהאכלה. הקפידו על מבט ישיר, ליטוף וכמובן קריאת הסימנים המקדימים את הרעב הגדול. אלו יסייעו בהאכלה נינוחה ואיכותית.
רוצים לדעת עוד? היכנסו לאתר מטרנה.
*לתשומת לב: חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק.