עורו של היילוד הרך, כמו גם המערכת החיסונית שלו, עדינים במיוחד ודורשים התייחסות מיוחדת. כימיקלים, ניחוחות וצבעים בביגוד, כמו גם מוצרים מסויימים לתינוק, עלולים לגרום ליובש, גירוי בעור, עקצוצים ופריחה. הבשורה הטובה: יש מה לעשות כדי להימנע, ובשלב מתקדם יותר – כדי לטפל בעורו העדין של הבייבי, גם כשמדובר בתינוקות עם עור רגיש.

עור התינוק אדמומי ומגורה, מה אפשר לעשות?

אמנם יש לא מעט דברים שאפשר לעשות כדי לנסות למנוע תפרחות וגירויים, אך בסופו של דבר יש גורמים שאינם תלויים בנו. החיתול הסגור, הזיעה בקפלי העור ועוד עלולים לגרום לגירויים ויש גם תינוקות שעורם פשוט עדין ורגיש יותר משל אחרים ושהאדמומיות והגירוי יותר בולטים אצלם. לכן, כאשר כבר קיימים אדמומיות וגירוי בעור חשוב לטפל בהם נכון.

דאגו לחתל עם המוצרים הנכונים - תפרחת חיתולים היא תופעה נפוצה ומוכרת בקרב תינוקות רבים. העור נעשה רגיש, יבש ואדמומי ודורש התייחסות ראויה. במצב כזה, חשוב להשתמש במוצרים שאינם מכילים חומרים משמרים, פרבנים, חומרים שמקורם בשמן מינרלי וחומרי ריח וצבע.

בעוד ביום יום מספיק להשתמש במשחת החתלה רגילה למניעת תפרחת חיתולים, כשמדובר בתינוק בעל עור רגיש במיוחד או בימים בהם עור התינוק אדמומי ומגורה במיוחד כדאי להשתמש בקרמים ייעודים. סדרת בייבי דרמה נטופית לבנה של וולדה, למשל, כוללת קרם לאזור החיתול, המבוסס על תמציות אורגניות של שורש נטופית לבנה ואמנון ותמר. ההרכב הייחודי מייצר שכבת הגנה על העור מפני יובש וגירויים חיצוניים, מרגיע כאב באזור החיתול ומסייע במניעה ובטיפול בתפרחת חיתולים בעור אדמומי, מגורה, רגיש מאד או יבש. בנוסף, המוצר מועשר בשמנים מזינים (שמן קוקוס, שמן שקדים ושמן שומשום). טיפ נוסף שיכול לעזור למנוע גירויים באזור החיתול הוא להשתמש במים וסבון ולא במגבונים.

שמרו על הלחות של העור יובש בעור הוא תופעה נוספת ומוכרת, במיוחד בחילופי עונות, אך לא רק. באופן כללי עור התינוק עדין ודק ולכן פגיע יותר ורגיש למזג האוויר. כדי לשמור ולהגן על עור התינוק כדאי להקפיד על כיסוי איברי הגוף ככל הניתן וכן להשתמש בקרם לחות מותאם, ובתרחיצים עדינים בלבד.

אם עור התינוק שלכם רגיש במיוחד ונעשה סדוק ומגורה (אדמדם כאילו איפרתם את התינוק בסומק מוגזם) כדאי להשתמש בחלב גוף להזנת ולהרגעת העור ובקרם פנים, גם כאן כדאי כמובן להקפיד על תכשירים ייעודיים לעור רגיש המבוססים על רכיבים צמחיים.

מוצרי וולדה (צילום: WELEDA)
צילום: WELEDA

לגזור ולשמור: טיפים שיעזרו למנוע גירוי של העור

כבסו בגדים לפני השימוש הראשון -מומלץ מאוד לכבס את בגדי התינוק בטרם אלו מתקרבים לגופו העדין של התינוק, זאת משום שאנחנו מעוניינים להסיר את כל החומרים האפשריים איתם מגיעים הבגדים מהמפעל שעלולים לגרות את עור התינוק. אגב, גם הבחירה באבקת הכביסה היא חשובה – אתם רוצים אותה עדינה והיפואלרגנית.

אל תקלחו כל יום - בכולנו קיים הדחף הזה לרחוץ את התינוק לעתים קרובות. חשוב להבין שרחצה בתדירות גבוהה (יש שיאמרו אף יותר משלוש פעמים בשבוע (!) בשנה הראשונה לחיי התינוק) מסירה את השמנים הטבעיים שמגנים על עור התינוק, מה שעלול להשאיר אותו פגיע ויבש ואף לגרום למצבים של אקזמה.
נכון, זה נשמע מעט הזוי לא לקלח כל יום, אבל כשחושבים על זה: מלבד קצת ריר וחיתולים, תינוקות בשנתם הראשונה לא באמת מתלכלכים. ההמלצה: אמבטיות ספוג, עם קצת מים באיזורים המלוכלכים, כולל הכפלים!

הקפידו לחבוש לבייבי כובע בשנה הראשונה- תינוקות מייצרים פחות מלנין, מה שמוביל לרגישות יתר לשמש. לכן, בחצי שנה הראשונה לחייהם חשוב מאוד להקפיד להגן עליהם מפני חשיפה לשמש. ביציאה מהבית, במיוחד בעונה החמה, הקפידו על כובע רחב שוליים, שרוולים ארוכים ומכנסיים ארוכים. ולא לשכוח קרם הגנה המאושר לשימוש לתינוקות ומכיל מסנני קרינה מינרלים הבטוחים למריחה על עורם של תינוקות וילדים.

את מוצרי וולדה ניתן להשיג בבתי המרקחת וברשתות הפארם והטבע