תערוכת GITEX שמתקיימת בימים אלו בדובאי, היא כנס חדשנות בינלאומי בו משתתפים נציגים מ-60 מדינות שונות – ובעקבות הסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות, תשתתף גם משלחת ישראלית רחבה, בהובלת דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, שבמסגרת פסגת העסקים ההיסטורית הזו – שמטרתה לאפשר מפגשי עסקיים פנים מול פנים – ישתתף בפאנל בנושא טכנולוגיה פיננסית, בנקאות דיגיטלית ודרכים לייצר שיתופי פעולה עסקיים בין ישראל לאמירויות. הכנס יועבר בשידור חי ב-mako וב-N12.

השתתפותם של נציגי בנק הפועלים בכנס מגיעה לאחר מספר חודשים של שיחות וקשרים בינלאומיים הדוקים, ולאחר שבנק הפועלים חתם על שני הסכמים היסטוריים מול אזורי הסחר הפיננסיים המובילים באיחוד האמירויות: השוק העולמי של אבו-דאבי (ADGM) והמרכז הפיננסי הבינלאומי של דובאי (DIFC). במסגרת מזכרי ההבנות שנחתמו, סוכם כי בנק הפועלים יקדם שיתוף פעולה פורה מול אזורי הסחר, ויחד עם כל אחד מהם יוביל שורה של פרויקטים ומיזמים בתחום הטכנולוגיה הפיננסית (פינטק) והחדשנות.

דב קוטלר ומנכל Emirates NBD שיין נלסון בחתימת ההסכ (צילום: יח
מנכ"ל בנק הפועלים, דב קוטלר, ומנכ"ל Emirates NBD, שיין נלסון, בחתימת ההסכם|צילום: יח"צ

שיתופי פעולה עסקיים בעזרת טכנולוגיה פיננסית מתקדמת

בנק הפועלים צפוי לספק תמיכה טכנולוגית בחברות פינטק ויזמים אשר מעוניינים להרחיב את הפעילות העסקית שלהם באיחוד האמירויות, מתוך שאיפה לעודד פעולות סחר בינלאומיות, עסקיות ופיננסיות בין שתי המדינות. השותפות בין הבנק לבין אזורי הסחר באמירויות החלה בחודש ספטמבר 2020 עם יציאת משלחת הבנק למדינת האמירויות, והיא נולדה מתוך מחויבות לקידום משותף של מיזמי חדשנות ולפיתוח השירותים הבנקאיים בשתי המדינות. זהו הבנק הישראלי הראשון שחתם על הסכם שכזה מול גופי הסחר באיחוד האמירויות.

במסגרת שיתוף הפעולה בין הגופים, הבנק ישמש כמתווך בין חברות ויזמים מישראל לבין חברות בדובאי ובאבו-דאבי, ויעניק קרקע פורייה לשיתוף פעולה עסקי וטכנולוגי באמצעות בנקאות דיגיטלית מתקדמת.

סטיב בנט, נציגי בנק הפועלים וראש מטה השוק העולמי ש (צילום: יח
מנהל הפיתוח, סטיב בנט, נציגי בנק הפועלים וראש מטה השוק העולמי של אבו-דאבי, וואי לום|צילום: יח"צ

"האמירתיים מאד מודעים לחשיבות הפינטק ככלי לקידום ושדרוג הפתרונות בעבור לקוחותיהם", אומרת אביבית בנדר, הממונה על הפיתוח העסקי התאגידי של בנק הפועלים, "הם מאד מתקדמים בכל הקשור לדיגיטל ולמעשה מתמודדים עם אתגרים שמאד דומים לאתגרים שלנו". עוד מוסיפה בנדר כי האמירתיים מעוניינים בשיתוף פעולה ארוך טווח שמושתת על יחסי גומלין והדדיות בין הבנק והפינטקים. "השיח המשותף, יחד עם הליווי המקצועי והניסיון שלנו מאפשרים לשני הצדדים לייצר סביבה עסקית חכמה ונוחה שכולם מרוויחים ממנה".

"ההסכמים שנחתמו מהווים פריצת דרך שאנו מקווים שתחזק ותרחיב את שיתוף הפעולה הפיננסי בין איחוד האמירויות וישראל", אומרת בנדר,  "אנו נאפשר לחברות הייטק בכלל ופינטק בפרט גישה לעולם חדש של הזדמנויות – בדגש על העולם הערבי, במדינות אפריקה ובמזרח. זה כבוד גדול בשבילנו  להיות הבנק הראשון החותם על הסכם שיתרום לביסוס היחסים שבין שתי המדינות והכלכלות שלנו".