מדינה שרוצה להוביל, לצעוד קדימה ולשגשג כלכלית תלויה בראש ובראשונה באיכויותיה הטכנולוגיות וברמת החדשנות שבה – זו עובדה שאין עליה עוררין. ברמה הבסיסית ביותר, חדשנות משפרת תפוקה בתעשייה, ומגדילה את התוצר, עם שימוש מופחת בחומרי גלם. כך אפשר להציע יותר שירותים ומוצרים, ולהניע את הכלכלה.

לאורך ההיסטוריה שינתה החדשנות את החיים לטובה בעזרת המצאות שיצרו הזדמנויות, פתחו שווקים חדשים והציעו מודלים עסקיים חדשים. האם אפשר לדמיין כיום את החיים שלנו בלי טלוויזיה, בלי מחשב, בלי אינטרנט? האם אפשר לדמיין את החיים שלנו ללא חדשנות? בימים אלה, אנרגיה מתחדשת, תחבורה שיתופית, ותחליפי בשר מן הצומח - משנים את העולם.

להפריח את החלל

באבו-דאבי, שמחויבותה לחדשנות בולטת יותר לעומת כל מקום אחר בעולם, האמירות השקיעה באופן מסיבי בטיפוח סביבה שבה הטכנולוגיות והפתרונות העדכניים ביותר ישתרשו עמוק ואף יפרחו. בתעשיית הטכנולוגיה החקלאית (אג־טק), לדוגמה, עשתה אבו-דאבי כמה צעדים משמעותיים במטרה להפוך את המדבר לירוק.

משרד ההשקעות הממשלתי של אבו-דאבי (ADIO) תומך בהשקעות של המגזר הפרטי. הוא ייסד תוכנית חדשנות שכללה השקעה בסך שני מיליארד דירהם (כ־545 מיליון דולר) – במסגרתו הקימו כמה מחלוצי תעשיית האג־טק מתקנים שמבוססים על טכנולוגיות חקלאות מתקדמות בניסיון לחקור ולגדל מזון במדבר.

אחת החברות הללו היא ננוראקס (Nanoracks) שבונה באבו-דאבי את "סטארלאב – מרכז החקלאות בחלל", תוכנית חקר החלל המסחרית הראשונה בהיסטוריה של תעשיית האג־טק. החוקרים יבחנו אפשרות לייצור מזון בחלל ואת התוצאה יהיה אפשר לתרגם לחקלאות בתנאי אקלים קיצוניים בכדור הארץ, כמו התנאים באבו-דאבי וסביבתה.

חקלאות בחלל  (צילום: shutterstock| Sergey Nivens)
חלום לא רחוק: חקלאות בחלל|צילום: shutterstock| Sergey Nivens

מחכים לישראלים

אבו-דאבי מחוייבת לחדשנות שתייצר פתרונות טכנולוגיים לאכלוסייה המקומית, אבל גם כזאת שאפשר לייצא לשאר העולם. הממשלה האמירתית דואגת לכך שהחתירה לחדשנות באבו-דאבי תהיה פשוטה ככל האפשר עבור משקיעים פוטנציאליים. המערכת האקולוגית והביורוקרטית של אבו-דאבי תוכננו להקל על פיתוחים ומחקרים, שיובילו לגילויים טכנולוגיים באמצעות תומכים עסקיים, אזורי סחר חופשי, חממות, ותמריצים כספיים נוספים.

דוגמה נוספת למחויבות של אבו-דאבי לחדשנות היא "הסכמי אברהם", שנירמלו את היחסים בין איחוד האמירויות וישראל וגם סללו את הדרך לשיתוף פעולה חוצה-שווקים. אבו-דאבי ניחנה בתשתית ותמיכה חדשנית ברמה עולמית וישראל נחשבת לאומת הסטארט-אפ.

יש הרבה מה להרוויח משיתוף מומחיות, ידע, מחקר ופיתוח. אבו-דאבי וישראל מתאחדות למען הכלל, מחברות את המוחות המבריקים ביותר ומפתחות פתרונות שיכולים להועיל לאזור שלנו ומעבר לו. כשמחברים שני שווקים, שמציגים בחלון הראווה שלהם בגאווה את המדע, המחקר והטכנולוגיה – אין גבול לחדשנות.

 

 

לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרדי חברת ADIO בישראל השוכנים בשדרות אבא אבן 12, הרצליה.

ליצירת קשר:  טלפון- 054-4593583, כתובת מייל:  israel@adio.gov.ae