אם אתם רוצים לגלות עולמות חדשים, אין יותר טוב מסדנאות מיוחדות שיעזרו לכם לעשות זאת. בכנס ה-Think Digital Summit Israel, שנערך ב-18בנובמבר, נערכו סדנאות מרתקות על כל המגמות הכי חדשות ומעניינות בעולם ההייטק – והנה כמה מהן:
בינה מלאכותית: תנו ל-WATSON לעבוד בשבילכם
אם אתם מתעסקים בבינה מלאכותית, אז כנראה שאתם מכירים את WATSON – הבינה המלאכותית של IBM. הבינה המלאכותית של IBM, שנחשבת למתקדמת ביותר בעולם, וכבר הפתיעה את משתתפי שעשועון "מלך הטריוויה" בארצות הברית כשענתה על שאלות יחד עם משתתפים אנושיים. היא גם הגדילה לעשות כאשר הצליחה להשתתף בעימות מול מובילי ה - DEBATES האנושיים על סוגיות מורכבות.
עכשיו הגיעה ההזדמנות שלכם ללמוד איך תנצלו את ווטסון לטובתכם. בסדנה הודגמה היכולת של ווטסון לנתח שפה וקול ולחבר אותו לאפליקציה. כך לדוגמא, אם אתם נמצאים בחברת ביטוח ומבקשים מהלקוח שלכם למלא דוח תיאור תאונת דרכים, המערכת תוכל לשלוף מתוך הטקסט את הפרטים הרלוונטיים – מה בדיוק קרה, היכן, אילו רכבים השתתפו, מה הנזק שנגרם וכו' – וכך לחסוך שעות רבות של עבודה.
DATA SCIENCE: החלטות מושכלות על בסיס נתונים
ניתוח מידע ונתונים הם המגמות החמות ביותר בעולם ההייטק כרגע, והן מאפשרות לנו לקבל החלטות מושכלות ואיכותיות על בסיס מידע קיים וניתוחו.
בסדנה המיוחדת נותחו נתונים המגיעים ממדינת מישיגן בארצות הברית, בנושא מיגון אישי לנגיף קורונה והחוסרים שלו – כפפות, מסכות וכו'. ניסינו להבין איך אנחנו, כמקבלי החלטות, יכולים להיעזר בטכנולוגיה על מנת לקבל החלטות נכונות – היכן יש דחיפות גדולה יותר לציוד מסוים ואיך כדאי לחלק אותו בצורה הטובה ביותר?
SERVERLESS CONTAINER: ניהול משאבים חכם
אם יש לכם אפליקציה, הנה דרך מעולה לחסוך במשאבי שרת – בסדנה הודגם כיצד אנחנו לוקחים אפליקציה קיימת ומעלים אותה לענן של IBM, על בסיס Kubernetes, ולאפשר לענן לנהל בעצמו את משאבי האפליקציה.
במידה ויש עומס של גולשים על השרת, הענן ידע לחלק את העומסים ולהבטיח גישה איכותית ומלאה לכל המשתמשים. במידה ואין עומס – הענן ידע להגביל את האפליקציה ולהשתמש במינימום משאבים. בדרך זו ניתן לחסוך הרבה מאוד כסף בניהול משאבי האפליקציה שלכם.
הכנס של IBM נערך כאמור ב-18 בנובמבר, יום רביעי, באתר של IBM – וחוץ מהסדנאות המעולות הוא התחיל בהרצאות מאלפות ומרתקות על נושאי הטכנולוגיה החשובים ביותר – בינה מלאכותית, בינה שיחתית, טכנולוגיית הענן, אבטחת סייבר, תכנות ועוד. כאן תוכלו לצפות בתכנים.