אחד החששות הגדולים של קשישים רבים הוא ליפול בביתם, בלי שאף אחד יוכל לסייע להם, להיפצע ואף לאבד את חייהם. עד היום, כדי לשמור על עצמם מנפילות מסוכנות אלו, הם היו נדרשים ללחוץ על לחצן מצוקה, לזכור להסתובב עם מכשירים מסורבלים או להיעזר בטלפון הנייד כדי לקרוא לעזרה. בחברה הישראלית Vayyar, שמפתחת פתרונות הדמיה 4D מבוססי רדאר, הבינו שפתרונות אלו אינם בטוחים במאה אחוזים, ופיתחו אמצעי לזיהוי נפילות המופעל בטכנולוגיה ללא מגע, שישולב במערכת החדשה של  אמזון Alexa Together.

החברה משתפת פעולה עם ענקית הטכנולוגיה אמאזון, המפעילה את Alexa Together, שירות מנויים בארה"ב שמסייע לבני משפחה מזדקנים להרגיש נוחות וביטחון בביתם. שיתוף הפעולה הייחודי בין חברת הענק לסטארט אפ המבטיח עובד כך: כאשר Vayyar Care מזהה נפילה, הוא שולח אות לאלכסה, ושואל האם הלקוח מעוניין להתקשר למוקד החירום של Alexa Together. בנוסף, אלכסה שולחת התראה למטפל של הקשיש.

הטכנולוגיה של Vayyar
הטכנולוגיה של Vayyar

 "תכננו את Alexa Together כדי לסייע ללקוחות מזדקנים להרגיש יותר נוחות וביטחון בחיים עצמאיים," מספר ניקולאס מיינארד, מנהל בכיר באמאזון אלכסה ומסביר, "Alexa Together מציעה ללקוחות מזדקנים ערך מוסף ביכולת להתחבר להתקן דוגמת Vayyar Care. אנו נרגשים לחבור ל-Vayyar Imaging להשקת התקן זה ולאפשר שירות מותאם ללקוחותינו המשותפים".

לדבריו מצטרף גם רביב מלמד, מנכ"ל ומייסד שותף ב-Vayyar: "אנשים מעל 70 הינם אקטיביים, עצמאיים  ומעורבים יותר מאשר בעבר, קיים צורך ברור בטכנולוגיות חכמות המאפשרות להם לשמר את אורח החיים שלהם ולתת להם את ההגנה הדרושה ואת השקט הנפשי למשפחותיהם. כאן בדיוק Vayyar Care נכנסת לתמונה ואני שמח שאנו יכולים למלא תפקיד מהותי בשירות Alexa Together החדש של Amazon".

איך הטכנולוגיה עובדת?

 החיישנים של Vayyar Care מותקנים על הקיר בביתו של הקשיש ומיישמים טכנולוגיית הדמיה שמוצגת דרך נקודות (Point Cloud) כדי לעקוב באופן שוטף אחר הסביבה ומבטיחים פרטיות.  Vayyar Careמזהה נפילות בכל תנאי התאורה, לרבות חשיכה מוחלטת ואפילו מבעד לאדים סמיכים ודרך וילון האמבטיה. זהו פתרון אידאלי לשימוש בחדרי אמבט בהם מתרחשות 80% מהנפילות ובהם ייתכן שהלקוחות לא יהיו מעוניינים במצלמות.

מדובר בפתרון נטול מצלמה, המספק לא רק הגנה מסביב לשעון, אלא גם שמירה על פרטיותם בכל עת. טכנולוגיית החישה הרב תפקודית מבוססת על גלי רדיו בתדר גבוה ומספקת פתרון בטוח, עמיד ואמין למבוגרים, שמעוניינים בהגנה 24/7 אך לא מוכנים להתפשר על פרטיותם.

לפתרון של Vayyar ישנם יתרונות רבים אל מול המכשירים הקיימים בשוק. המכשירים הקיימים כיום מאלצים את הקשיש לשאת אותם על גופו או דורשים מהקשיש לגשת למקום מסוים בדירה בכדי ללחוץ על כפתור. מחקרים מראים ששליש מהקשישים שוכחים להרכיב את ההתקנים שלהם וחמישית מסרבים להשתמש בהם מתוך חשש לאובדן העצמאות שלהם. רבים מהם נופלים ומאבדים את ההכרה כך שכפתורים וחוטים אינם נמצאים בהישג יד ואפילו התקנים לבישים אינם יכולים להבטיח הגנה מסביב לשעון. Vayyar Care מנטר את הקשישים מרחוק ללא צורך במגע או ההטענה ומתריע במקרה של נפילה ללא צורך בפעולה מצד הלקוח.

זוג מבוגר במטבח (צילום: Por DisobeyArt, shutterstock)
Vayyar שולחת אות לאלכסה שמתקשרת למוקד חירום|צילום: Por DisobeyArt, shutterstock

זהו לא הפיתוח הראשון או היחיד של Vayyar. Vayyar Care מבוססת על ההצלחה העולמית של פלטפורמת ה-B2B של החברה המספקת זיהוי נפילות בזמן אמת ותומכת בניתוח פעילות מתקדם במתקני דיור מוגן בארה"ב, אירופה, סין, אוסטרליה ועוד.

כחברה המובילה ברדאר הדמיה 4D, החזון של Vayyar הוא לספק את הדור הבא בטכנולוגיית החישהכדי להשפיע על חייהם של אנשים תוך יצירת עולם בטוח יותר.

מהנדסי תוכנה שמשפיעים: "עבדתי על כל מוצר שקיים"

בהתאם, העובדים בחברה ניצבים בפני אתגרים טכנולוגיים רבים ומגוונים. "אנחנו עובדים על פרויקטים בתחומים רבים ומובילים בעולם בתחום ה-4D Imaging radars. אנחנו עובדים ותומכים בפלטפורמות פיתוח שונות ובניהם מעבדים ומערכות הפעלה שונות", מספרת אליסה אוגורסקי (32) מחיפה, מהנדסת תוכנה (Senior) מזה שלוש שנים בחברה ומפרטת, "זה דורש יכולות דינאמיות ולמידה מגוונת ומייצר אתגר פיתוחי לצד גמישות ביכולות. זו הזדמנות להיות שותפה לחברה שצומחת בקצב מאוד מהיר ולכן גם אנחנו בצמיחה אישית לצידה".

היא הופתעה לגלות עד כמה ההשפעה שלה על המוצר גדולה. "כשיש כל כך הרבה פרויקטים, על כל מוצר עובדים בצוות התוכנה מפתחי תוכנה ספורים. יש משהו גדול בלדעת, שיצא לי לעבוד כמעט על כל מוצר שקיים אצלינו ועבר דרך קבוצת התוכנה. קוד נרחב מאוד, שתכננתי, עיצבתי וכתבתי, יחד עם הצוות שלי, הוא לבם של המוצרים שלנו", היא מדגישה.

לדבריה, אחד מהמאפיינים הייחודים בחברה הוא בכלל לא הטכנולוגיה. "הייחודיות בעיני היא האנושיות – נכון שאנחנו רצים קדימה עם טכנולוגיה מובילה, אבל יחד עם זה אני תמיד מקבלת את התחושה שרואים אותי, את הכישורים הצרכים שלי, אפילו לפני שרואים את המשימה. כנראה שזה מגיע מתוך הבנה עמוקה שזו מטרה בפני עצמה ושזה הבסיס להצלחה שלנו", היא משתפת.

האווירה במקום העבודה היא לא שגרתית. "האוירה נעה בין סטרטאפ חדשני שמפתח טכנולוגיות פורצות דרך שאין מקבילות להן בשוק, ומצליח להיות מוביל בתחומו בעולם, לבין חברה שרואה את האנשים וצרכיהם. מרגיש שמשהו חדש תמיד קורה פה, שהכל תמיד בתנועה קדימה", היא מתארת ומוסיפה, "ולצד זה, גם המנהלים וגם העובדים מצליחים לשמור על קשב מאוד גבוה ועל שיח פתוח וכנה ביניהם, אני מרגישה שאני מוקפת באנשים טובים, מאתגרים, מוכשרים, חנונים וקצת משוגעים, בקטע טוב. זאת תחושה מאוד לא טריוויאלית, בטח לא במקום עבודה".

בתוך כל השגרה, ישנם רגעים בהם העובדים מתרגשים להבין עד כמה המוצר שלהם חשוב לקשישים רבים. "יש את הרגעים האלו - כשאני מספרת למישהו שלא מכיר על Vayyar ונמלאת גאווה, כי כן, זה סטארט אפ מגניב ומצליח והוא עושה דברים חשובים שאני שותפה להם", היא מספרת, "ברגעים שאנחנו מקבלים מייל שהצלחנו לסייע לקשיש שנפל בביתו, לצד הצער שבמקרה עצמו, יש מעין רווחת הקלה על שהטבנו עם מצבו ושהוא מתאושש ובסדר עכשיו (אולי בזכותנו). יש איזו תחושה קטנה שאולי עשיתי דבר טוב בעולם הזה".