התקשורת המצרית ממשיכה ללכת נגד "זרם התמיכה" התקשורתי של מדינות ערב בחמאס, וחושפת גם היום פרטים חדשים על התנהלות הנהגת הארגון בימי מבצע "עופרת יצוקה".
במאמר מערכת המתפרסם בעיתון הממסדי המוכר "אל-אהראם", נשפך מעט אור על דיוני פסגת החירום שנערכה בשבוע שעבר בקטאר - והדיווח, יש לומר, מאוד לא מחמיא: במהלך הדיונים הסגורים לתקשורת, הודה יושב ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, כי "הופתע מאורכה של הפעילות הקרקעית", וסבר כי "היא תימשך רק יומיים-שלושה".
במאמר פרי עטו של אחד מהכותבים הבכירים בעיתון, אחמד מוסא, נמסר כי משעל חיכה לדיונים הסגורים לתקשורת בועידה, על מנת להביע את מורת רוחו מהתנהלות מדינות ערב בכל הנוגע למחאה נגד מבצע ישראל ברצועה. "ציפינו שאחרי היום השני או השלישי של הפעילות הקרקעית יצאו יותר תושבים לרחובות ערי הבירה של מדינות ערב ויביעו את מחאתם", אמר משעל בדלתיים סגורות לנוכחים. הוא הוסיף כי ציפה גם "להפגנות רבות יותר מול השגרירות המצרית בבירות ערב".
משעל וסגניו, שהתרברבו באמצעי התקשורת הערביים וטענו כי "היו ערוכים ומוכנים לפלישה הישראלית לרצועה", השמיעו קולות אחרים בדיוני הישיבה בקטאר. "לא ציפינו שישראל תבצע פשעים בסדר גודל כזה נגד העם הפלסטיני". משעל מתח גם ביקורת על העובדה שמספר מדינות "תמכו בחמאס רק בטלוויזיה ובפומבי - ותו לא".
דיווח: חמאס השתלט על משאיות סיוע ברצועה
יוזכר כי בפסגה שנערכה בקטאר לא נטלו חלק נציגי מצרים, ירדן וסעודיה. אלו לא הסכימו לשבת לשולחן אחד עם בכירי החמאס והג'יהאד האיסלאמי. משעל ואנשיו נהנו מהבזקי המצלמות, וראו בהזמנה לוועידה כהישג מדיני משמעותי לחמאס. אולם בפועל, המתיחות בין הארגון למצרים וסעודיה עדיין קיימת, במיוחד לאחר הודעת חמאס כי הוא אינו מעוניין שמצרים תשמש מתווכת בחידוש הדיאלוג הפנים-פלסטיני.
במקביל, מדווחת הבוקר סוכנות הידיעות הירדנית כי חמושים של החמאס השתלטו הבוקר על משאיות סיוע ירדניות שנכנסו לרצועת עזה, דרך מעבר כרם שלום. על פי הדיווח, נעצרה שיירת משאיות הסיוע שהגיעה מארגוני צדקה ירדניים, מייד עם כניסתה לרצועה, ונהגים שהוגדרו כ"לא ירדנים" השתלטו על המשאיות ונהגו אותן לתוך עזה.
עוד דווח כי ההשתלטות על המשאיות לוותה בירי לעבר הנהגים הירדנים, מה שאילץ אותם לנטוש את כלי הרכב. בעקבות התקרית, דרש ארגון הסיוע של האו"ם אונר"א שלא לאפשר כניסתן של משאיות סיוע נוספות לרצועת עזה, עד שתיפתר סוגיית חטיפת המשאיות.