מי שיוכרז כמנצח בארצות הברית הוא מי שיצליח להשיג את מספר הקסם של 270 אלקטורים. כל מדינה שווה מספר אחר, חלקן מאוד כחולות - דמוקרטיות, וברור שהקולות שלהן ילכו לביידן, אחרות שהן אדומות יילכו כמובן לטראמפ. ולכן הסיפור כולו יוכרע במדינות המתנדנדות. המדינה המתנדנדת עם מספר הקולות הגדול ביותר זו פלורידה, שלה יש 29 אלקטורים, אז נסענו לשם כדי להבין מהשטח איך נראה המרוץ כרגע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בפלורידה יש למעלה מ-21 מיליון תושבים. ב-2016 הילרי קלינטון הפסידה כאן באחוז וקצת - ששווה 113 אלף קולות, ובעבר פלורידה הוכרעה על מאות קולות בלבד. הקרב על הבית הלבן חייב לעבור במדינת המפתח פלורידה - המדינה שמי שזכה בה בשש מערכות הבחירות האחרונות זכה גם בנשיאות.

המגפה טרפה את כל הקלפים במערכת הבחירות הזו. לא רק בגלל סדר היום והמחיר הכבד, אלא גם בגלל האופן שבו עושים קמפיינים. פעם היו רגילים המועמדים לטוס בין המדינות ולחבק ולנשק קשישים ותינוקות. ברור שאת זה כבר אי אפשר לעשות, ולכן היו צריכים להמציא מחדש את האופן שבו עושים קמפיין בחירות. במיאמי, שבה יש לא מעט נוף לים, הקמפיין של טראמפ יזם משט בחירות.

 

הקרב על ארה
"אנשים כבר לא חוששים לומר בגלוי שהם תומכים בטראמפ". משפחת ולרינו|צילום: החדשות

הצטרפנו לאחיות וילנה ואיירינה ולרינו שהביאו את כל המשפחה למשט כדי להביע תמיכה בטראמפ. "אלה אנשים נפלאים שמתאספים כדי לתמוך בנשיא ובמאמצים שלו וכדי לתמוך בישראל, לתמוך בבחירות ולתמוך במאבקים הצודקים ברחבי העולם", אמרה לנו איירינה. 

אחותה וילנה טענה שהתמיכה בטראמפ גדולה הרבה יותר מזו בביידן והסבירה: "אנשים חוששים מכך שהדמוקרטיים לא מכחישים שהם ירחיבו את מספר השופטים בבית המשפט העליון. ולדעתי זו התחלתו של קומוניזם ואנחנו מבועתים מכך, ולדעתי זו הסיבה שאנשים כבר לא חוששים לומר בגלוי שהם תומכים בטראמפ".

מטרת הדמוקרטיים: להעלות את אחוז ההצבעה

רחוק מהיאכטות היוקרתיות והחגיגות במשט התמיכה בטראמפ, מתאספים הפעילים של ביידן והמפלגה הדמוקרטית לעשות קמפיין בסגנון הישן: לדפוק דלת-דלת ולדבר עם המצביעים. בתדרוך הפעילים אמר להם המנהל האזורי במפלגה הדמוקרטית במיאמי, דארנל רוברטס: "אנחנו רוצים שכולם ייקחו היום שלט של ביידן, תוודאו שיש לכם אחד במכונית, עבור חבר'ה שיפתחו לכם את הדלת ויהיו נלהבים מאוד להיפטר מדונלד טראמפ".

האסטרטגיה של המפלגה הדמוקרטית היא להעלות את שיעורי ההצבעה. בארצות הברית הליך ההצבעה מורכב יותר, צריך להירשם - וזה גם לא יום חופש. בבחירות הקודמות 43 אחוזים מבעלי זכות הבחירה פשוט לא מימשו את זכותם. בעיני רוברטס השנה אחוז ההצבעה יעלה בלפחות 5 עד 10 אחוזים. "הפעילות יעילה מאוד אם אנחנו באמת מצליחים לדבר עם מישהו שפותח לנו את הדלת", הסביר. "הדבר הזה משאיר רושם מתמשך על הבוחרים. לעתים קרובות קשה להם למצוא בעצמם תשובות לשאלות שמעסיקות אותם".

הקרב על ארה
עצרת בחירות של טראמפ במיאמי|צילום: החדשות

הקהילה הלטינית במיאמי ופלורידה בכלל, אלה קולות שטראמפ צריך. בקרב ההיספנים בארצות הברית יש יותר תמיכה במפלגה הדמוקרטית ובביידן, אבל טראמפ מנסה לצמצם את הפער הזה. הוא פונה לקהילה הקובנית, כמו המשפחה של וילנה ואיירינה ולרינו. "אנחנו מכירים את החיים במשטר קומוניסטי, עם התערבות ממשלתית רבה, ואנחנו מתנגדים לכך, ולדעתי חשוב לקחת יום חופש מהעבודה ולהגיע כדי להביע תמיכה בנשיא", הסבירה וילנה.

מן העבר השני, דניאלה פאררה, תומכת ביידן שפגשנו באחת העצרות תקפה את תומכי טראמפ: "שם נמצאת קבוצה של אנשים שאינה מכבדת חיי אדם ואינה מכבדת את בריאותם ואת שלומם של אחיהם האמריקנים. ולכן כולנו כאן עוטים מסכה ומנסים לשמור על ריחוק חברתי, מנסים לשמור על מרחק בטוח כי אנחנו דואגים לאחינו האמריקנים ואנחנו דואגים גם להם. הצד שלהם מלא בפילוג ושנאה. הצד שלנו מלא בתקווה ואחדות".

המועמדים וסגניהם פשטו על פלורידה בשורה של אירועים לקראת תחילת ההצבעה המוקדמת, שהתחילה בשבוע שעבר. וביום שבו נפתחו ההצבעות המוקדמות ראינו אנשים שחיכו שעות בתור, בגשם, רק כדי שהם יוכלו להצביע. שיעורי ההצבעה המוקדמת השנה בגלל המגפה - גבוהים מאי פעם.