עדיין נאבקים על כל קול (öéìåí: AP)
מאבק מהסוג האישי|öéìåí: AP

מיט רומני הוציא את הרפובליקנים לעצרות בשבוע שעבר, ברק אובמה עשה את זה השבוע עם הדמוקרטים. אבל תחת האורות הנוצצים, מול הקהל העצום והבלונים הפוליטיים העצומים שנפלו השבוע משמי הוועידות, יש דבר אחד שמאוד קל להתעלם ממנו, לרוב הבוחרים - בכלל לא אכפת.

"הוועידות כבר בנות 180, ברוב שנותיהן הן לא נתפסו או אפילו התכוונו להיות מה שהן - ניסיון לשנות את דעת הקהל", הסביר עורך הסקרים של CNN קיטינג הולנד. "זה מה שהן ניסו לעשות במשך כמה עשורים, אבל לא ראינו שום עדות לכך במהלך הוועידות של המאה ה-21", הוסיף.

בעבר, הוועידות סייעו בבחירת המועמד שירוץ לנשיאות, אך היום כבר מחליטים על כך חודשים מראש בפריימריז. הוועידות מתרכזות עכשיו בהצגת ההבטחות של המפלגות והמועמדים, והן מכוונות לקהל הצופים בבית.

אחוז מטייל במחיר 260 דולר

מישל אובמה ואן רומני (öéìåí: רויטרס, AP)
חיוך רחב|öéìåí: רויטרס, AP

על פי הערכה, העיתונאים, הלוביסטים, התורמים והפעילים שהגיעו השבוע לוועידה הדמוקרטית בשארלוט שבצפון קרוליינה בזבזו יותר מ-120 מיליון דולר במהלך הביקור. הרפובליקנים הוציאו יותר מ-140 מיליון דולר לצרכיהם השונים בוועידה.

יש עוד קצת פחות מחודשיים עד הבחירות, ועל פי רוב הסקרים קיים מצב של תיקו בין המועמדים. כמועמד הפחות מוכר שמתייצב מול נשיא שכבר ניצח במערכת בחירות אחת, רומני רצה לצבור תאוצה במהלך שלושת ימי הוועידה בטמפה, ימי התהילה שלו.

רומני הצליח להעלות את מספר התומכים שלו בסקרים באחוז אחד. לפני הוועידה הוא קיבל 47% תמיכה ואחריה 48%. "מתיקו וירטואלי זה הפך לתיקו ממשי", אמר הולנד. אך מסקרים מוקדמים מאוד, נראה שאובמה הרוויח את האחוז הזה בחזרה אחרי הוועידה שנערכה לכבודו בשארלוט.

הקמפיין האמיתי מתחיל במדינות המתנדנדות

ג'ונתן מן, CNN (צילום: חדשות 2)
ג'ונתן מן - איש פוליטי|צילום: חדשות 2

קיימות עוד יתרונות בוועידות, הן מכניסות אנרגיה חדשה למתנדבים שמפעילים את הקמפיין למען המועמדים, הם אלו שמעודדים את התרומות שמממנות את הקמפיין.

אבל אם אתם מסתכלים על הוועידת הארציות, או אולי מתעניינים בסקרים הארציים, ייתכן שאתם מסתכלים במקום הלא נכון. את הבחירות בארצות הברית מנצחים או מפסידים מדינה אחרי מדינה, וזה כלל לא משנה מי מנצח בספירת כלל קולות הבוחרים. הקמפיין האמיתי נערך במדינות המתנדנדות כמו פלורידה, ורג'יניה ואוהיו, שם אפשר לעשות שינויים שיוכלו להעביר את השלטון ממדינה אחת לשנייה.

כעת, אחרי הוועידות הארציות, הצירים כבר פרקו את המזוודות, ניערו את הקונפטי מהבגדים ויוצאים לעבודה האמיתית. המועמדים יסיירו עכשיו במדינות המתנדנדות ויציפו אותן בפרסומות. המירוץ האמיתי לנשיאות - יוצא לדרך.

תוכניתו של ג'ונתן מן, Political Mann, משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN.