יש מי שכבר יודע מי הנשיא או הנשיאה הבאים של אמריקה: פחות משבוע נותר עד לסוף המירוץ הדרמטי לנשיאות ארה"ב - וזהות הנשיא ה-45 עדיין לא ידועה. טראמפ אמנם הולך וצובר תאוצה וקלינטון מובילה במצב האלקטורים, אבל מעבר לתחזיות ולסקרים - יש גם נבואות, וכאלה שכמעט אף פעם לא טועות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בישורת האחרונה של המירוץ, כשזמן מועט כל כך נותר והסקרים ממשיכים להצביע על מירוץ צמוד, נראה שלא נותר דבר אחר לעשות חוץ מלהישען על מודלים נבואיים שהוכיחו את עצמם פעם אחר פעם בעבר, ושהוגיהם יודעים בוודאות מי ייצא מנצח וייכנס לבית הלבן ב-20 בינואר, הם לא במתח.
כך לפחות טוענים תושבי מחוז הילסבורו בפלורידה, המדינה המתנדנדת המסורתית של הבחירות בארה"ב שנחשבת למכריעה וחשובה בכל מערכת בחירות מחדש. במחוז הזה טעו רק פעם אחת ב-60 השנים האחרונות: בכל מערכות הבחירות שנערכו למעט אחת, הבחירה של 1.3 מיליון תושביו לנשיא ב-20 מערכות בחירות שונות - הייתה זו של ארה"ב כולה.
"הילרי קלינטון תהיה הנשיאה הבאה של ארה"ב, למרות פרשת המיילים", הבהירה דברה סופרנאנט, תושבת המחוז ה'נבואי' בת ה-63, "אפשר להמר עד הדולר האחרון - היא לוקחת". פרופ' סוזן מקמאנוס, מהאוניברסיטה בטאמפה, בטוחה אף היא: "לאן שהילסבורו הולכת - פלורידה הולכת - והאומה כולה הולכת אחרי פלורידה. זו הסיבה שהמועמדים באים שוב ושוב למדינה ולמחוז הזה".
בהילסבורו בחרו בג'ון קנדי, בג'ימי קרטר וברונלד רייגן. הם גם בחרו פעמיים בג'ורג' בוש הבן לנשיא ופעמיים בברק אובמה. רק פעם אחת הם טעו: בבחירות 1992, אז העדיפו את בוש האב שהתמודד אז מול ביל קלינטון - והפסיד לו. 4 שנים לאחר מכן הם תיקנו, ובחרו בקלינטון - שהמשיך לכהונה שנייה.
רעייתו של הנשיא לשעבר קלינטון, הילרי, שמתמודדת עכשיו בעצמה על תפקיד הנשיאה, יכולה לקוות שהפעם תושבי מחוז הילסברו יבחרו בה - ושהבחירה שלהם הפעם תתברר כנכונה.
לעת עתה, הכף נוטה לטובתה: גם בסקרים וגם מנתוני ההצבעה המוקדמת, עולה שקלינטון מובילה במחוז הילסבורו וזוכה ל-49% תמיכה על פני 43% לטראמפ. לפי מה שהם טוענים - אם קלינטון אכן תזכה במחוז הזה, היא אמורה לנצח במירוץ כולו - ולהפוך לנשיאה הראשונה של ארה"ב.
הפרופסור שמנבא: טראמפ יהיה הנשיא הבא
המחוז אמנם צפוי לומר את דברו בקרוב, אלא שיש אדם אחד עם ניסיון מוכח בניבוי תוצאות הבחירות שחושב אחרת. ב-30 השנים האחרונות, פרופ' אלן ליכטמן לא טעה ולו פעם אחת בחיזוי התוצאות וידע מי יהיה הנשיא מ-1984 עד ימינו.
השם של המועמד המנצח אותו מנבא ליכטמן, מקורו לא בהימור או בספירת קולות או באישיות המועמד. מדובר במודל שמחשב תנאים הכרחיים - שאלות שהתשובות עליהן הן "כן או לא", כמו מי המפלגה השלטת בקונגרס במהלך הכהונה האחרונה (הרפובליקנית), מה מצבה של מפלגתו של הנשיא המכהן (הדמוקרטית), מהו כוחו של מועמד ממפלגה שלישית, מדדי הצמיחה הכלכלית בזמן הבחירות, שינויי מדיניות ועקרונות, הכריזמה של המועמדים ועוד ועוד.
פרופ' ליכטמן מחשב את התשובות לשאלות האלה - ואם יש יותר משש תשובות שליליות - המפלגה שלא מחזיקה בשלטון - תשלח את המועמד שלה לבית הלבן. ליכטמן טוען שבהחלט קיימים לפחות שלושה תנאים עם תשובה שלילית - לכן, הוא טוען שהמנצח בעוד פחות משבוע הוא דונלד טראמפ הרפובליקני - זאת בניגוד לרוס הסקרים, אך בתיאום עם מגמת ההתחזקות של המועמד בשבוע האחרון.
בסוף החודש שעבר, למרות פרסום האמירות השנויות במחלוקת של טראמפ ועוד לפני ההודעה הדרמטית של ה-FBI על חקירה מחודשת בנוגע למיילים של קלינטון, ההיסטוריון האמריקני ליכטמן התעקש באזני כתב ה"וושינגטון פוסט" שפקפק במסקנתו שטראמפ ייבחר ואמר: "ההדמוקרטים לא יגיעו הפעם לבית הלבן".