הסתיימה הפגישה שנערכה הלילה (שני) בין ראש הממשלה בנימין נתניהו והמועמדת הדמוקרטית לנשיאות הילרי קלינטון. הפגישה, שנערכה במלון בניו יורק וארכה כחמישים דקות, הגיעה בהמשך לפגישה בת השעה ועשרים בין נתניהו ויריבה הרפובליקני של קלינטון, דונלד טראמפ. בכך סיים ראש הממשלה את פגישותיו עם שני המועמדים לנשיאות ארה"ב, שנערכים לעימות שייערך ביניהם הלילה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הפגישה, שארכה כאמור כ-50 דקות, נערכה במלונה של קלינטון בניו יורק והייתה סגורה לתקשורת. בפגישה השתתפו גם שגריר ישראל בארה"ב רון דרמר ויועצה הבכיר של המועמדת הדמוקרטית ג׳ייק סאליבן.
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי במהלך הפגישה הציג נתניהו בפני קלינטון את עמדותיה של ישראל בנושאים אזוריים הקשורים לביטחון ישראל וסקר את מאמציה של ישראל להשיג שלום ויציבות במזרח התיכון. בסוף הפגישה הודה נתניהו לקלינטון על "הידידות והתמיכה בישראל".
בתום הפגישה הוציאה קלינטון הודעה לפיה השניים "שוחחו לעומק" וקלינטון הדגישה כי ביטחונה ועוצמתה של ישראל הם חיוניים לארצות הברית: "אנחנו חולקים את אותם אינטרסים וערכים משותפים של דמוקרטיה, שוויון, סובלנות ופלורליזם". קלינטון ציינה את מחויבותה "הבלתי מתפשרת" ליחסים עם ישראל ואת רוצה לקדם את מערכת היחסים "לשלב הבא".
כמו כן ציינה מזכירת המדינה לשעבר כי היא תומכת בהסכם הסיוע והבהירה כי אם תיבחר לנשיאה היא תוסיף לחזק את שיתוף הפעולה הביטחוני והמודיעיני עם ישראל, כדי "להבטיח את יתרונה האיכותי". קלינטון אף הבהירה כי בכוונתה להתנגד לכל יוזמת דה-לגיטימציה לישראל, כגון תנועות החרם וה-BDS.
"אתנגד לכל יוזמה חיצונית לכפות פתרון, גם דרך מועצת הביטחון", אמרה לנתניהו, "אני מחויבת לפעול לפתרון של שתי מדינות במשא ומתן ישיר, שיבטיח את מעמדה של ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית ובטוחה עם גבולות מוכרים". לפי חזונה של קלינטון, המדינה הפלסטינית תהיה "עצמאית, ריבונית ומכובדת". השניים שוחחו גם על שיתוף הפעולה בנושא האירני ואיומי הטרור מצד דאע"ש, חמאס וחיזבאללה.
מוקדם יותר נפגש נתניהו בניו יורק עם המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ. בלשכת ראש הממשלה אומרים כי הפגישה נמשכה יותר משעה ושהשתתפו בה גם שגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר וחתנו של טראמפ, ג'ארד קושנר. "ראש הממשלה הציג בפני מר טראמפ את עמדותיה של ישראל בנושאים אזוריים הקשורים לביטחון ישראל ומאמציה להשיג שלום ויציבות באזורנו", נמסר מלשכת נתניהו. "ראש הממשלה הודה למר טראמפ על הידידות והתמיכה בישראל".
"ירושלים המאוחדת תוכר כבירתה של ישראל"
ממטה טראמפ נמסר כי השניים "דנו ביחסים המיוחדים בין שתי המדינות, לרבות סיוע צבאי, סוגיות ביטחון ויציבות אזורית. טראמפ מסכים שהסיוע הצבאי בנושא הגנה מפני טילים הוא בבחינת השקעה מצוינת עבור אמריקה".
"השניים דנו בהרחבה על הניסיון המוצלח של ישראל בנושא גדר ההפרדה בגבולותיה וטראמפ הסכים כי השלום יגיע רק כאשר הפלסטינים יכירו בישראל כמדינה יהודית", נמסר עוד מלשכת טראמפ. "ירושלים הינה בירתה הנצחית של העם היהודי וארצות הברית תחת ממשל טראמפ תממש את המנדט של הקונגרס להכיר בירושלים המאוחדת כבירתה".
גורם ישראלי העיד כי טראמפ עצמו כבר פנה לפני כמה שבועות ללשכת ראש הממשלה נתניהו בכדי שזה ייפגש עמו. לדברי הגורם, נתניהו השהה את תשובתו עד שהתקבל אישור ממטה קלינטון בכדי לקיים פגישה דומה וליצור תמונה מאוזנת יותר.
המתמודדים מתכוננים לעימות
במקביל שני המועמדים עורכים את הכנות אחרונות לקראת העימות הראשון ביניהם שייערך מחר לפנות בוקר. כמאה מיליון צופים ברחבי העולם יצפו באירוע שנחשב לאחד משיאי המרוץ המרתק לבית הלבן, שישה שבועות לפני הבחירות שייערכו ב-8 בנובמבר הקרוב.
קלינטון וטראמפ מגיעים לעימות כשהסקרים מצביעים על פער מצומצם למדי לטובת קלינטון (2%) ומי שיכריעו את הכף הן המדינות המוגדרות כמתנדנדות במרוץ. השאלות יתרכזו בשלושה נושאים מרכזיים "הכיוון שאליה הולכת אמריקה", נושאי כלכלה תחת הכותרת "השאיפה לשגשוג", וכן ביטחון לאומי תחת הכותרת "אבטחת אמריקה".