שגריר אוקראינה בישראל, יבגן קורניצ'וק, שוחח הערב (שישי) עם דנה ויס ב"אולפן שישי" והתייחס ליחס אליו זוכים הפליטים מאוקראינה בישראל. הדיפלומט מתח ביקורת על התנהלות הממשלה בכל הנוגע למצב וטען כי רבים מהפליטים יעזבו את ישראל לאחר שהמלחמה תסתיים.
"אנחנו כן מקבלים תמיכה רבה מהישראלים - ממתנדבים ומאנשים מן השורה, אנחנו מבינים שהם חולקים בכאב שלנו", הודה קורניצ'וק אך החל בביקורת. "אבל אנחנו מקבלים מעט מאוד מממשלת ישראל מבחינת תמיכה, מבחינת הטלת סנקציות על התוקפן (רוסיה). הזמן אוזל והזמן אינו פועל לטובתנו".
עוד טען השגריר כי דווקא בסביבת ראש הממשלה בנט ההתנהלות מול אוקראינה לא מיטבית. "לא מתפקידי לשפוט את מדינת ישראל, אבל מצד שני, גם ממשלת ישראל מביעה אי נוחות, בייחוד סביבתו של ראש הממשלה. הם טוענים כי ממשלת אוקראינה וזלנסקי עצמו מגיבים למאמציה של ישראל בצורה מאכזבת מאוד".
"אבל ברור שאנחנו צריכים סיוע נוסף מידידותינו ואנחנו מאמינים שישראל היא ידידתנו", המשיך והזכיר את יהדותו של זלנסקי. "לנשיא אוקראינה יש אימא יהודייה, והוא תמיד ציפה ליותר מממשלת ישראל, ליותר ממה שהוא מקבל כל זה מצער אותו מאוד".
על הנאום הצפוי של נשיא אוקראינה מול חברי הכנסת אמר: "שוחחנו אתמול עם מיקי לוי, יושב ראש הכנסת, ואנחנו ניפגש בתחילת השבוע הבא כדי להמשיך לדון בזה, אבל טרם התקבלו החלטות. יחד עם זאת, אנחנו שמחים שהמידע הועבר באופן מדויק, לפחות, שאיש לא ימנע ממנו לנאום בכנסת לפחות".
לאחר הסערה שפרצה השבוע בכל הנוגע לנכונות הישראלית להכניס למדינה פליטים אוקראיניים דווקא הודה קורניצ'וק כי "אנחנו מעריכים מאוד את הנכונות של שרת הפנים, שקד, וקיימנו איתה פגישה שלשום. העלינו את המחשבות שלנו אשר למקומות שהפליטים יכולים לשהות בהם, חוקית, ואנחנו מחכים לעוד החלטות חיוביו הנוגעות לפליטים".
תיעוד: היחס הקשה לפליטים בנתב"ג
לגבי המכסה של כניסת 15 אלף פליטים לישראל תקף: "זה לא מקובל עלינו כלל וכלל. כמובן. שוב, לפי האמנות הקיימות, שישראל שותפה להן, ולפי החוקים בישראל, אתם לא רשאים לאכוף שום הגבלות. ואני מקווה מאוד שנגיע לפתרון חיובי שיהיה מקובל על שני הצדדים".
על הטענות לכך שרבים מהפליטים שהגיעו לישראל עושים זאת מסיבות כלכליות עקץ: "רק אל תטפחו לעצמכם על השכם! לא קל להגיע לישראל, והיא אינה המקום הכי נוח לשהות בו. המדינה שלכם היא מהיקרות בעולם. ובהנחה שרוב מדינות אירופה יספקו מחסה, אוכל, היתרי עבודה זמניים, מסגרות חינוך לילדים – הפליטים יעברו לשם אחרי המלחמה".