רעידת האדמה בצ'ילה הובילה לחשש מצונאמי - שהתפוגג לאחר מספר שעות: לאחר הרעש העוצמתי, שגרם הלילה (ד') למותם של 6 בני אדם לפחות, פורסמו אזהרות צונאמי בצ'ילה, פרו ומדינות שכנות במרכז ובדרום אמריקה, אך לאחר מספר שעות דווח כי סכנת הצונאמי המשמעותית חלפה. אלפי בני אדם התפנו לעבר האזורים ההרריים - חלקם ברכב וחלקם בלית ברירה ברגל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נשיאת צ'ילה, מישל באשלה, הכריזה קודם לכן על מצב חירום באזורים בצפון המדינה שנפגעו מרעש האדמה הלילה. "הממשלה תפעל למשך כל הזמן שיידרש כדי לטפל במשבר זה, ואנו נוקטים בצעדים הראויים כדי להגן על חיי האזרחים ועל רכושם", אמרה, "האזהרה מפני הצונאמי הוצאה באופן מיידי, וראינו פינוי מאורגן של האנשים, ששיתפו פעולה מהרגע הראשון. למדנו על מותם המצער של חמישה בני אדם". נזק רב נגרם לרכוש.
הגל הגדול ביותר שדווח עד כה נמדד בגובה של כ-2.3 מטרים, והצי הצ'יליאני דיווח כי הגל הגדול הראשון פגע בחופי צ'ילה בתוך 45 דקות. שר הפנים הצ'יליאני, רודריגו פנאלילו, דיווח כי להערכתו "כל המדינה תישאר בכוננות צונאמי למשך שש שעות נוספות. נפעל בכל הצעדים האפשריים כדי לוודא שאין סכנה לתושבים".
"לרעידת אדמה בעוצמה שכזאת יש את הפוטנציאל ליצור צונאמי הרסני", נכתב בהודעה שפרסם המרכז הפסיפי להתראה מצונאמי, זמן קצר לאחר הרעש שעוצמתו נמדדה ב-8.2 דרגות. "הגל יכול להכות במפתיע, בחלק מהחופים תוך דקות ובאחרים תוך שעות ספורות". גם מדינת הוואי נכנסה לכוננות צונאמי מיידית.
בעיר אריקה שבצפון צ'ילה, הסמוכה לגבול עם פרו, דיווח ראש העיר על מספר נפגעים ועל הרס של בתי מגורים - זאת לאחר שגלים בגובה של כשני מטרים פגעו בעיר הסמוכה לחוף והביאו לקריסה של חלקי קרקע. לאחר ההודעה על התרעת צונאמי, הודיעה ממשלת פרו כי גם היא החלה בפינוי של אזרחיה באזור הדרומי של עיר החוף איקה. טרם דווח שם על נפגעים. הפסקות חשמל רבות התרחשו במספר ערים בפרו, בהן טקנה, מוקווגווה וארקיפה.
מאות אסירות נמלטו ממתקן כליאה
המכון הגיאולוגי של ארה"ב דיווח כי הרעידה התקיימה באזור רדוד יחסית - כ-20 קילומטרים מתחת לפני הים, ומוקד הרעש המרכזי היה כ-100 קילומטרים צפונית-מערבית לעיר הכורים איקיקה בסמוך לגבול עם פרו.
מפולות בוץ ענקיות חסמו כבישים וגרמו למותם של חמישה בני אדם לפחות, שמתו מהתמוטטות של קירות וחומות או מהתקפי לב. עד כה לא דווח על נזקים כבדים למבנים, אך 300 אסירות ניצלו את הבלבול הרב ונמלטו ממתקן כליאה באיקיקה. המשטרה דיווחה כי 26 מהאסירות נעצרו זמן קצר לאחר ההימלטות. בשנת 2010, רעידת אדמה בעוצמה של 8.8 דרגות גרמה לצונאמי בדרום-מרכז צ'ילה וגרמה למותם של 526 בני אדם.