פעולות של הצבא בקוריאה הצפונית מצביעות על כך כי המדינה מתכוונת לבצע ניסוי גרעיני, כך מדווח עיתון בקוריאה הדרומית שמצטט מקור בכיר בממשל הצפון קוריאני. עם זאת, הוא אומר כי יכול להיות שמדובר בניסיון להטעות את הלווייניים האמריקניים החגים מעל קוריאה הצפונית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, סוכנויות הביון של קוריאה הדרומית מזהות פעולות ותזוזות הזהות לאלו שקדמו לניסוי הגרעיני הקודם שביצעה פיונגיאנג, בחודש פברואר האחרון. דיווח זה מגיע דווקא לאחר שביומיים האחרונים נרגעה מעט המתיחות בחצי האי, לאחר שארה"ב ביטלה ניסוי של טיל בליסטי בטענה כי איננה מעוניינת להגביר את המתח במזרח אסיה.
"יש פעולות בימים האחרונים שכוללות תזוזה של ציוד, רכבים וכוח אדם לכיוון תעלה עמוקה שנמצאת במחוז פונג-יי", דיווח העיתון הדרום קוריאני "ג'ונגאנג אילבו", כשהוא מצטט על פי הדיווח בכיר בממשל הדרום קוריאני. "אנו עוקבים אחרי המצב, בגלל שהוא דומה לימים שקדמו לניסוי הגרעיני האחרון שביצעה המדינה". בחודש פברואר, טען שר ההגנה הדרום קוריאני כי ניסוי גרעיני נוסף, רביעי במספר, אפשרי תוך זמן קצר.
איש המפתח: נשיאה החדש של סין
המתיחות גברה מאוד בשבועיים האחרונים, לאחר שקוריאה הצפונית הכריזה כי היא נכנסת למצב של מלחמה עם קוריאה הדרומית - שתי מדינות שחולקות גבול מבוצר וחמוש היטב, משני צדדיו. קוריאה הצפונית גם איימה לפגוע בכוחות אמריקניים שמוצבים באזור - בקוריאה הדרומית, ביפן, באוקינאווה ובגואם.
נראה כי מי שבסופו של דבר ישפיע יותר מכולם על המדיניות של קוריאה הצפונית הוא נשיא סין העממית החדש שי ג'ינפינג, בעלת הברית היחידה של קוריאה הצפונית החולקת עימה גבול ארוך. הנשיא שי אמר השבוע כי לאף מדינה אסור לערער את השלום העולמי וציין שארצו תפעל להורדת המתיחות. עם זאת, הוא לא הציג שום תוכנית מעשית באשר להתמודדות עם המעשים המתגרים וההצהרות הלוחמניות של המשטר בפיונגיאנג, ולא ברור מהצהרתו אם הוא מתייחס לקוריאה הצפונית או לארה"ב כשהוא מדבר על צעדים המערערים את היציבות.
"הקהילה הבינלאומית צריכה לפעול לשמירת הביטחון ולהפוך את הכפר הגלובלי לבמה גדולה של שותפות ופיתוח במקום זירה שבה נאבקים גלדיאטורים זה בזה", אמר הנשיא הסיני. "לאף אחד אסור לגרום לכאוס אזורי או עולמי משיקולים אנוכיים".