דגי טונה, ארכיון (öéìåí: חדשות 2)
בתיאבון. דגי טונה, ארכיון|öéìåí: חדשות 2

רמות נמוכות של קרינה רדיואקטיבית מהכור בפוקשימה התגלו בדגי טונה אלפי קילומטרים מיפן - בחופי קליפורניה שבמערב ארצות הברית. הדגים העבירו את הקרינה מצד אחד של האוקיינוס השקט אל צידו השני, והוכיחו כי הם נושאים קרינה מהר יותר מהרוח או מהמים.

כמויות קטנות של קרינה גרעינית התגלו ב-15 דגי טונה שעלו בחכתם של דייגים מסן דייגו באוגוסט 2011, ארבעה חודשים לאחר האסון ביפן בו השתחררו חומרים רדיואקטיביים לחופיה המזרחיים של המדינה, כך דיווחו מדענים השבוע.

התקופה הזאת היא חודשים לפני שהרוח והמים הביאו איתם שברים והריסות מיפן או חופי אלסקה וצפון מערב ארצות הברית. הכמות של הקרינה הרדיואקטיבית בדגים היא קטנה, ואינה מסוכנת לאדם שיאכל את הדגים האלה, אם למישהו יהיה את האומץ.

"לא אגיד לאיש לאכול אותם"

הצונאמי ביפן, מרס 2011 (צילום: רויטרס)
הצונאמי ביפן, מרס 2011|צילום: רויטרס

במאמר שפורסם במגזין האקדמיה הלאומית האמריקנית למדעים נכתב כי רמת הקרינה בדגים היא נמוכה מזאת שהיפנים הגדירו ככמות מסוכנת. "לא אגיד לאיש לאכול או לא לאכול את הדגים", אמר המחבר דניאל מאדיגן בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס. "אבל ברור לי מדוע אנשים מעדיפים להימנע מכל סוג של קרינה".

הדג מהסוג שנתפס, טונה כחולת סנפיר, הוא סוג דג נפוץ באזור יפן והפיליפינים. לפי משקלם של הדגים שנתפסו, הם נולדו באזור יפן והיגרו מערבה לאזור קליפורניה בחיפוש אחר אוכל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק