תייר יפני שטייל באזור הקתדרלה המפורסמת והעתיקה בכרייסטצ'רץ', ניו זילנד, הצליח לתעד במצלמת הווידאו שלו את הרגע בו רעדה האדמה בעיר, כמו גם את הבהלה וההרס של השניות הראשונות לאחר רעש האדמה העז.

בתחילת הסרטון שלפניכם ניתן לראות כיצד המצלמה נופלת על הקרקע, עם תחילת הרעידות, אולם ממשיכה לצלם את אזור הקתדרלה המרכזית של העיר. שניות לאחר מכן מתמלאת העדשה בענני אבק והריסות, בעוד בניינים מסביב מתמוטטים. אזרחים ותיירים נראים לאחר מכן מתאספים בכיכר המרכזית כשהם המומים לחלוטין מהמראות שמסביב.

רעידת האדמה הקודמת בניו זילנד. ארכיון (צילום: מתן עדי, גולש חדשות 2 בפייסבוק)
הקתדרלה העתיקה, לאחר רעידת האדמה|צילום: מתן עדי, גולש חדשות 2 בפייסבוק

סיפורי האימה נחשפים

עם ספירת הגופות בניו זילנד, נחשפים גם סיפורי הגבורה בזכותם שרדו רבים את רעידת האדמה. בין היתר התגלה כי רופאים מקומיים נאלצו להשתמש באולר שוויצרי כדי לקטוע את רגליו של גבר שנלכד תחת הריסות בניין.

ד"ר סטוארט פיליפ אמר לעיתון ה"דיילי מייל" הבריטי כי לא הייתה ברירה להשתמש בסכין, או שהאיש היה מת בוודאות. "היינו חייבים לבצע את ההליך עם סכין שוויצרית. אני יודע שזה נשמע נורא, אבל זה כל מה שהיה לנו", סיפר. לבסוף הגיע למקום פועל עם מסור חשמלי, שסייע לרופאים להשלים את משימתם ולהציל את חיי האיש.

113 גופות זוהו, 200 נעדרים

מספר ההרוגים כתוצאה מרעש האדמה בניו זילנד עלה הלילה ל-113 בני אדם שגופותיהם כבר זוהו. למעלה מ-200 עדיין מוגדרים כנעדרים, מתוכם שלושה ישראלים. כוחות ההצלה אמרו הלילה פעם נוספת כי אפסו הסיכויים לניצולים, אך רבים עדיין שומרים על תקווה לגבי הסיכויים למצוא את יקיריהם.

"מדי שעה כוחות ההצלה בכרייסטצ'רץ' מוצאים עוד ועוד גופות בין ההריסות וברחובות יש פשוט דממה. אף אחד לא נמצא שם", סיפר הבוקר לחדשות 2 שמוליק פרידמן מבית חב"ד בעיר. "במרכז העיר ניתן לראות רק את המשטרה, הדיפלומטים ואנשי כוחות ההצלה. כל שאר המרכז סגור", הוסיף פרידמן.

בשיחת הטלפון התייחס פרידמן גם לקהילה היהודית באזור, שמדי שבת פוקדת את בית חב"ד בהמוניה, אך לא הפעם. "זה לא המצב השמח שאנחנו רגילים אליו. בדרך כלל מגיעים 100 אנשים", סיפר פרידמן והוסיף בעצבות:"נדמה לי שאת השבת הזאת אצטרך לעשות לבד, בלי השמחה שאנחנו רגילים אליה".

חבריו של עופר מזרחי שבו לארץ בלעדיו

חבריו של עופר מזרחי בן ה-23 שנעדר מאז רעידת האדמה העזה שפקדה את העיר כרייסטצ'רץ' בניו זילנד שבו אתמול לארץ בלעדיו. זמן קצר לאחר נחיתתם, הגיעו השלושה לבית משפחתו של עופר בקיבוץ מגל וסיפרו לבני משפחתו את הבשורה המרה: "עופר כבר אינו בין החיים".

"חשוב לי מאוד לומר לחברים של עופר שיש להם ספק לגבי גורלו, שעופר לא בחיים ואני אומר את זה בוודאות. אני יכול גם להגיד שהוא לא סבל והוא נהרג במקום", סיפר חברו של עופר, גיא יורדן. "הגופה שלו מחכה לזיהוי כדי להגיע לארץ, ואין לי מושג למה מעכבים את הזיהוי כי יש להם את כל הפרטים".

"ישבנו בוואן שלנו כשהוא חנה, הוואן התחיל לרעוד ואז עופר התעשת ראשון ואמר לכולנו שזו רעידת אדמה ושצריך לצאת החוצה. הצלחנו לצאת אבל הוא נשאר בתוך הרכב, ואחרי שחזרתי לרכב ראיתי שהוא פצוע קשה בראש. אחר כך הבנתי שהוא נהרג", הוסיף יורדן.

מסמסים מתוך ההריסות

עופר מזרחי (צילום: באדיבות המשפחה)
עופר מזרחי|צילום: באדיבות המשפחה

למעלה מיממה אחרי רעידת האדמה הקשה שפקדה את ניו זילנד ודיווחים על סיפורי ניצולים עדיין ממשיכים לזרום לכלי התקשורת ברחבי העולם. אתמול, במהלך החיפוש אחר ניצולים תועד אחד האזרחים במדינה בשיחת טלפון עם אשתו, שקבורה תחת ההריסות. הכבאי ההיסטרי ניסה לעשות הכול כדי להציל את אשתו, כשהיא עדיין משוחחת איתו בטלפון הסלולרי, וזכה לעזרת עיתונאי מקומי שהפנה אותו לכבאים כדי שיסייעו לו.

הסיפור הזה של אותו אזרח, שסופה של אשתו עדיין לא ידוע, הוא לא היחיד. מאז האסון הכבד מתקבלים דיווחים רבים על ניצולים שקבורים מתחת להריסות ומסמסים לקרוביהם כדי שיחלצו אותם. לאלו לא נותר הרבה למעט להעביר את הדיווח לכוחות החילוץ ולהתפלל לשלומם של היקרים להם. שלוש מאות בני אדם עדיין מוגדרים נעדרים תחת ההריסות בניו זילנד, בהם גם הישראלים עופר לוי וגבי אינגל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

צפו: הדקות הראשונות לאחר רעידת האדמה