צפו בסיפורים המעניינים של 5.7 לאורך השנים (צילום: AP)
כוכב מאדים - היעד הבא|צילום: AP

אם אתם רוצים להגר למאדים, זו עשויה להיות ההזדמנות שלכם. ארגון הולנדי שקורא לעצמו "מארס 1", טוען שהוא פתוח להגשת מועמדות כבר עכשיו; מי שיתקבל יזכה בכרטיס לכיוון אחד לכוכב האדום. על פי הפרסום ב-BBC, "מארס 1" מתכוונים ליצור קהילה שלמה של מהגרי חלל על הכוכב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הרים בתוליים ונופים ריקים מדריסת רגל אנושית תמיד מושכים אליהם מחפשי הרפתקאות. החברה משווה את המסע למאדים למסעות מגלי העולם המתוארים בספרי ההיסטוריה, כמו אלה של מגלן או קולומבוס שיצאו אל הלא נודע, לעולם אמיץ וחדש. אולי זו הסיבה שאנשי "מארס 1" כבר קיבלו אלפי פניות. בתשובות שמקבלים הפונים נכתב בפירוש ובהדגשה: "זו לא משימה כמו זו שמתוכננת לצאת לדרך ב-2018, אין טיסה שיוצאת חזרה לכדור הארץ".

הארגון טוען שמועמדים פוטנציאלים צריכים להיות "גמישים, מסוגלים להתרגל לסביבה חדשה, בעלי הון ובעלי יכולת לעבוד בצוות". המסע העתידי, כולל ההתיישבות, יתועד משלב האימונים - ועד הסוף הטוב או הרע. מייסד וראש "מארס 1" באס לאנדרופ אמר ל-BBC, "אנו לא מציעים טיסה בחזרה מפני שאחרי זמן מה על המאדים, ההבדלים בכוח המשיכה יגרמו לשינויים פיזיים במערכת השרירים והעצמות. מי שישהה זמן רב בתנאים שעל המאדים, ימצא שזה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשוב ולהתנהל עם כוח המשיכה הארצי".

האם זה ריאלי להתיישב על המאדים? לא בטוח

הדמיית ההתיישבות על המאדים (צילום: חדשות 2)
כך תראה ההתיישבות של "מארס 1"|צילום: חדשות 2

לאנדרופ טוען שהמועמדים שייבחרו יעברו מסלול אימונים פיזי ופסיכולוגי, ושכל המכשור ממנו תיבנה ההתיישבות על המאדים, כבר קיים. את האנרגיה המתיישבים יקבלו בעזרת מערכת חשמל סולרית; האסטרונאוטים החלוצים יגדלו מזון בעצמם.

כתבת ה-BBC מליסה הוגנבום שאלה האם זה בכלל מציאותי לשאוף להתיישבות כזו, מפני שמאדים נמצא בלב מה שנקרא "הסופה הסולרית", סופה שחלקיקיה הורסים את האטמוספירה של הכוכב. "אני מאמין שיש לנו פתרונות לכל הבעיות האלו, זה נמצא בגנום האנושי שלנו", השיב היזם לאנדרופ.

ד"ר ורוניקה בראי ממעבדת החלל של אוניברסיטת אריזונה הביעה סקפטיות רבה לגבי המשלחת: "אין שם מים זורמים, הלחץ האטמוספרי הוא למעשה סוג של ואקום, רמת הקרינה גבוהה מאוד והטמפרטורות - פרועות. גם אם הם ייצאו לדרך וישרדו את השלבים הראשונים, הקרינה תגרום להם לחלות בסרטן, המערכת החיסונית שלהם תיהרס, וזו רק ההתחלה".

הסקרנות תהרוג את האסטרונאוט?

רוצים להשאיר חותם בהיסטוריית חקר החלל? (צילום: נאס
הדמיה - אסטרונאוט על המאדים|צילום: נאס"א

ד"ר בראי הוסיפה שהעובדה ש"מארס 1" מתכנן להקים את מרבית המושבה שלו מתחת לאדמה עשויה לפתור חלק מהבעיות. "אין לי שום ספק שניתן לשרוד על המאדים, השאלה היא לכמה זמן", אמרה והודתה שאין ספק ש"זהו השלב הבא בהתפתחות האנושית" .

דר" ג'רארד הופ מהאוניברסיטה של אמסטרדם שמשמש כדובר הארגון והגיש מועמדות, אומר: "אני הגשתי מועמדות כי אני סקרן לראות האם אנו יכולים לשרוד שם, לנהל חיים. אני יודע שזה יהיה מאבק יומיומי, אני רוצה להתמודד עם האתגרים האלה. אני בהחלט פוחד מהעניין הזה של כיוון אחד, אבל לא מספיק מפחיד כדי שאוותר. יצירת חיים על המאדים תהיה ההישג החשוב ביותר של חיי, כך גם אצליח להניח את כל צרותיי מאחור".

על פי הערכות, מחיר המשימה יעמוד על 6 מיליארד דולרים. רובו המכריע של הכסף עדיין לא גויס, מודים ב"מארס 1". לאנדרופ טוען שבזכות נותני חסויות לשידורים שילוו את המסע, יהיה ניתן לממן את הפרויקט. היום נאס"א וארגוני חלל אחרים מנסים למדוד, לחקור, למפות ולהבין את המאדים בעזרת גשושיות וטלסקופים. אולי עד שלאנדרופ ימצא את המתנדבים שלו ואת המימון, הם ימצאו את הפתרונות.