דורש לבטל את הסנקציות. ז'ונג און (צילום: רויטרס)
ארה"ב לסין: "פעלו נגד ק. הצפונית"|צילום: רויטרס

ה"ניו יורק טיימס" מדווח הבוקר כי ארצות הברית דורשת מסין לנקוט צעדים נגד המסרים הלוחמניים מכיוונה של בת בריתה, קוריאה הצפונית. על פי הפרסום, שוחח אובמה לאחרונה עם מקבילו הסיני שי ג'ינפינג וציין באוזניו כי אם לא יפעל בנושא - תגביר ארצות הברית את נוכחותה באזור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הדיווח, דורשת ארצות הברית מבייג'ינג לאסור הכנסת סחורות מסוימות לקוריאה הצפונית. "המצב החדש מהווה תקופת מבחן עבור יחסי סין-ארצות הברית", אמר היועץ לביטחון לאומי, טום דונילון. עוד נכתב, כי משלחת בכירים אמריקניים צפויה להגיע לסין כדי להפעיל עליה לחץ בנושא. בשבועות הקרובים וושינגטון תשלח גורמים בכירים לסין במטרה ללחוץ על המעצמה הקומוניסטית בנושא.

דובר הבית הלבן: "לא נופתע אם פיונגיאנג תערוך ניסוי טיל"

דובר הבית הלבן, ג'יי קרני, שוחח אתמול עם כתבים, ואמר כי "ארצות הברית לא תופתע אם קוריאה הצפונית תערוך ניסוי טיל חדש. ראינו אותם כבר משגרים טילים בעבר, ולכן לא נופתע אם הם יחליטו לנקוט בפעולה כזאת", הוסיף.

על רקע המתיחות הגוברת, קרא נשיא קובה לשעבר פידל קסטרו לקוריאה הצפונית ולארצות הברית להפגין איפוק. קסטרו הזהיר מפני ההשפעה שעלולה להיות למלחמה גרעינית באסיה ומעבר לה.

קוריאה הצפונית לדיפלומטים: "לא ערבים לביטחונכם מ-10 בחודש"

דובר השגרירות הרוסית בפיונגיאנג סיפר היום כי מוסקווה התבקשה לשקול את פינוי הסגל הדיפלומטי שלה בשל המתח הגובר בין הקוריאות. הודעות דומות נמסרו למספר שגרירויות נוספות. בהודעת משרד החוץ הבריטי חידדו עוד יותר את הפנייה - "נאמר לנו שלא יוכלו לערוב לבטחון הדיפלומטים בשל המתיחות, החל מיום רביעי הקרוב". הדובר הרוסי, דניס סמסונוב, צוטט בסוכנות הידיעות רויטרס על פי שיחת טלפון מהבירה הצפון קוריאנית. על פי סמסונוב, רוסיה בוחנת את הבקשה אבל לא מתכוונת לפנות את אנשיה בשלב זה. הוא הוסיף עוד כי בפיונגיאנג לא נראו היום סימנים למתח יוצא דופן.

גם בשגרירות הבריטית מאשרים היום כי קיבלו פנייה דומה, בה נשאלו אם בכוונתם לפנות את אנשיהם לאור אירועי הימים האחרונים. עם זאת, ציינו כי התייחסו לפנייה כחלק מ"קמפיין אנטי אמריקני". "אנחנו מאמינים כי הם נקטו בצעד כחלק מההתקפות הרטוריות הנמשכות של הקוריאנים כלפי האמריקנים וטענתם כי ארצות הברית מהווה איום. אנו שוקלים את המשך צעדינו, כולל פרסום אזהרת מסע", נמסר בהודעת משרד החוץ הבריטי. תוך זמן קצר חידדו הבריטים עוד יותר את המסר וציינו "השגרירות הבריטית בפיונגיאנג קיבלה מסר מהממשלה הצפון קוריאנית לפיו לא יוכלו לערוב לבטחון השגרירויות והארגונים הבינלאומיים הפועלים במדינה לאור הקונפליקט הנמשך, החל ב-10 באפריל".