צוות מומחים שמונה על ידי נשיא ארצות הברית ברק אובמה כדי לבחון את פעולות המעקב של הממשל האמריקני ממליץ כי הסוכנות לביטחון לאומי (NSA) לא תחזיק מאגר נתונים וירטואלי שבו מתועדות שיחות טלפון של אזרחים, וכי החלטות לבצע מעקב אחרי מנהיגים שונים יהיו נתונות לביקורת רבה יותר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מדובר בשתיים מההמלצות שפורטו בדוח שפורסם היום (ד') מטעם הבית הלבן, ונפרס על פני 308 עמודים במטרה להשיב את אמון הציבור במנגנוני הביון של ארצות הברית. "הממשל האמריקני צריך לאזן בין האינטרסים של הביטחון הלאומי לבין פרטיות אזרחיו ולהגן על הדמוקרטיה", נכתב בדוח.
המסמך שפרסם הבית הלבן קרא גם לנקוט "צעדים משמעותיים" בכדי "להגן על פרטיותם של אלו שאינם אזרחי ארצות הברית", ודחף לשיתוף פעולה פורה יותר עם בנות בריתו של הממשל כדי להימנע מקונפליקטים דיפלומטיים כתוצאה מחשיפת מהלכי איסוף המודיעין.
חברי הפאנל כתבו כי ההמלצות אין משמעותן נסיגה לאחור במאמצי הריגול של ארצות הברית, כולל כלפי מנהיגים זרים, אלא שכל מעקב חייב לעמוד בסטנדרטים גבוהים.
"בחברה חופשית", נכתב בדוח, "אסור לנבחרי ציבור להפעיל אמצעי ריגול על מנת להעניש את יריביהם הפוליטיים, להגביל את חופש הביטוי או הדת, לדכא ביקורת לגיטימית, לעזור לחברות המועדפות עליהם במשק, לתמוך בחברות מקומיות על ידי יצירת תחרות בלתי הוגנת וכן לתת הטבות או להטיל סנקציות על חברים בקבוצות שונות על בסיס דת, גזע ומין".