קוריאה הצפונית מכינה את השטח לניסוי גרעיני נוסף, כך על פי תצלומים שהגיעו לסוכנות הידיעות AP. ההודעה על הניסוי הגרעיני השלישי במספרו יצאה יום בלבד לאחר תמיכת האו"ם בהחלטת ארה"ב להטיל סנקציות על קוריאה הצפונית. הממשל האמריקני גינה בחריפות את הכוונה לבצע ניסוי גרעיני זה, והזהיר את קוריאה הצפונית כי יהיו לכך השלכות על האזור כולו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עם זאת, נראה כי איום זה של ארה"ב, בנוסף לסנקציות אליהן לחצה להגיע במוסדות האו"ם לא הטילו את אימתן על השליט קים ז'ונג-און, והוא אף הודיע כי במידה וקוריאה הדרומית תצטרף לסנקציות הגלובליות, יפתח במלחמה כנגד קוריאה הדרומית. זוהי הודעה חריגה בקיצוניותה, שכן רק בתחילת החודש יצא ז'ונג-און בהצהרה לכבוד השנה החדשה, לפיה בכוונתו להגיע לשלום עם שכנתו מדרום.
אחת המדינות העניות ביותר בעולם
בין אם הניסוי הגרעיני יצליח ובין אם לאו, הוא כבר מצליח לעורר התנגדות כוללת בקרב אומות העולם, שיוצאות בהצהרה כנגד המדיניות התוקפנית של קוריאה הצפונית. חלק מהתנגדות זאת אף באה לידי ביטוי בסנקציות הקשות שהטיל האו"ם כנגד המדינה הענייה, בה התמ"ג לנפש עומד על 1627 דולר בלבד.
על פי דיווחים מן המדינה הדיקטטורית הסגורה, בין השנים 1990-2000 מתו מרעב בקוריאה הצפונית בין חצי מיליון למיליון אזרחים. המנהיג הצפון הקוריאני, קים ז'ונג-און בן ה-29, עלה לשלטון ב-2011, לאחר שאביו קים ז'ונג-איל מת מהתקף לב. ז'ונג-און ממשיך להוכיח כי למרות השכלתו המערבית אותה רכש בשוויץ בצעירותו, הוא ממשיך עם מדיניותו המיליטנטית של אביו, ועם מדיניות פיתוח הגרעין בה הוא משקיע משאבים רבים.
תקציב צבאי מהגבוהים בעולם
תקציב הצבא של קוריאה הצפונית הוא מהגבוהים בעולם, והוא עומד על כ-15 אחוזים מן התמ"ג של המדינה. רק לשם השוואה, תקציב הביטחון של ישראל עומד רק על כ-8 אחוזים מן התמ"ג הישראלי, בערך כחצי. עם זאת, למרות המצב הכלכלי הקשה הפוקד את המדינה האסייתית, בעיקר מאז נפילת ברית המועצות והפחתת הסיוע שלה לקוריאה הצפונית, תקציב הצבא לא צומצם, וז'ונג-און ממשיך במאבקו על מנת לשכלל את פרויקט הגרעין של מדינתו.
אם כן, למרות שרבים שיערו שמדיניותו של קים ז'ונג-און תהיה מתונה יותר משל אביו המנוח, נראה כי אין שינוי של ממש, וכי המנהיג הנוכחי ממשיך בדרכו של אביו במרוץ לשכלול היכולות הגרעיניות של קוריאה הצפונית.