עשרות צירים בבית-הנבחרים של ארצות הברית קוראים לשרת החוץ האמריקנית, הילרי קלינטון, ולראש FBI, רוברט מולר, לנהוג בפלסטינים ששוחררו מבתי-כלא בישראל בעסקה לשחרור גלעד שליט כבטרוריסטים לכל דבר. הם דורשים להכניס את שמות המשוחררים לכל מאגרי המידע האמריקניים במאמץ למנוע כניסתם לארצות הברית.
המחוקקים מכריזים במכתבם, שהם לא התנגדו לעסקת שחרורו של שליט. להיפך: "כצירים בבית-הנבחרים שתמכו במשך זמן רב בשחרורו של שליט, אנו שותפים לשמחת משפחתו, חבריו ועם ישראל כולו לנוכח העובדה שהוא שב לביתו בשלום. ממשלת ישראל נאלצה לשלם מחיר גבוה כדי לשים קץ לסיוט הלאומי הזה, ואנו רוחשים רק בוז לפשעים שביצעו הפלסטינים המשוחררים".
אך המחוקקים מצביעים על כך שכל אחד מהאסירים ששוחררו הורשע בפעולות טרור ולפיך "יש לנהוג בהם כבטרוריסטים". שמות כל 1,027 הפלסטינים ששוחררו או ישוחררו במסגרת עסקת שליט חייבים להיות כלולים בכל מאגר נתונים רלוונטי על טרוריסטים כדי להרחיקם מארצות הברית ואנו קוראים לקהיליית המודיעין לוודא שכך יהיה", נאמר במכתב.
המכתב מדגים את הייחס האמביוולנטי כלפי העסקה
הצירים מזכירים שבין המשוחררים נמצאים רוצחיהם של החיילים הישראליים נחשון וקסמן, אילן סספורטס ואילן סעדון. כן נמצאים בהם מבצע ההתקפה על אוטובוס 405 בירושלים ב-1989, ה"המוח" שתכנן את הפיגוע ההמוני בליל הסדר בנתניה, הטרוריסט שהרג 10 ישראלים בוואדי חארמיה מצפון לרמאללה ב-2002 ומבצעי הלינץ' בחיילים הישראליים ברמאללה ב-2000.
לאור המידע הזה, קוראים המחוקקים לממשל, ובמיוחד ל-FBI ולמחלקה המדינית, לגייס את כל המשאבים הממלכתיים כדי לוודא אי כניסת המשוחררים לארצות הברית. האיגרת משקפת את היחס האמביוולנטי של הממשל והקונגרס לעסקת השחרור. תחילה בירך ממשל אובמה על העסקה, אך כעבור כמה ימים הודה דובר המחלקה המדינית, מארק טונר, כי ארצות הברית מודאגת מכמה מהשלכות ההסכם עם חמאס.
"באופן עקרוני, ארצות הברית מתנגדת לשחרור אנשים שהורשעו בפשעים נגד אזרחים אמריקניים", אמר טונר. "הבהרנו את עמדתנו לממשלת ישראל וכך נודע לנו על זהות האנשים ששוחררו בעקבות שחרור שליט".
מכתב המחוקקים לקלינטון ולמולר פורסם בד בבד עם מורת רוח גוברת בחוגים מסוימים בארצות הברית מקבלת הפנים שבה זכו המשוחררים בעזה. קבלת הפנים הזו כללה אירוח בכמה מהבתים המפוארים בעזה, שחיה בברכות פרטיות וארוחות שחיתות בבתי-מלון מפוארים.