הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית הסירה את חותמי האבטחה מעל פצצות הגרעין של צפון קוריאה באתר יאנג-ביין. פקחי הסוכנות אמרו שהם הסירו את מצלמות המעכב אחרי מתקן הגרעין . הממשל הצפון קוריאני הודיע שהוא מחזיר חומר גרעיני לאתר בשבוע הבא כדי לנסות ולחדש את פעולתו כבר בשבוע הבא.
הסכסוך פרץ בעקבות חוסר שביעות רצון מהתקדמות תכנית הסיוע תמורת פירוק הגרעין שהוסכמה עם מנהיגי הקהילה הבינלאומית . סכסוך דומה הוביל בשנת 2002 לניסוי כלים גרעיני של פיונג יאנג , בירת צפון קוריאה, ארבע שנים לאחר מכן.
"הסרת חותמי הבטיחות והמצלמות הושלמה היום באתר" - כך אמר דובר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. הדובר אמר לרשת בי בי סי שלפקחי האו"ם לא תהיה יותר גישה לאתר הגרעין הפעיל. פיונג יאנג החלה לפרק את הכור הגרעיני שמסוגל לייצר פצצות פלוטוניום.
צפון קוריאה מצפה למחיקת שמה מרשימת המדינות התומכות בטרור. לאחר שהחלה בתהליך פירוק הגרעין, על פי הסכם שנחתם ביוני 2007 . במסגרת ההסכם היא אפילו פוצצה את מגדל הפיקוח במתקן הגרעין יונג-ביאנן, כסמל לנכונותה להמשיך במגעים עם הקהילה הבינלאומית.
למרות המחוות של צפון קוריאה, ארצות הברית לא הסירה אותה מרשימתך המדינות התומכות בטרור עד שצפון קוריאה תשלים את תהליך הפירוק ותתנתק מהארגוני הטרור.
צפון קוריאה הייתה מבודדת במשך שנים בגלל היומרה הגרעינית שלה - חמש מדינות: יפן, ארה"ב ,דרום קוריאה , סין ורוסיה, לא נהלו שום מגעים עם פיונג יאנג. רוב מדינות העולם יישרו קו עם החרם על צפון קוריאה וממשלו של קים ג'ונג איל.
הנשיא בוש אמר אמש במהלך נאומו כי המדינות החברות באו"ם צריכות להתנער מצפון קוריאה ואירן בגלל המדיניות תומכת הטרור שלהם. על פי הפרסום ברשת הבי בי סי -במקרה של משבר - צפון קוריאה יכולה להחזיר לעצמה את היכולת הגרעינית בתוך חודשיים עד שלושה.