מומחי חיות הבר באוסטרליה חוגגים את מה שנראה כעונת הרבייה המוצלחת ביותר של לווייתני הענק מסוג "גדול-סנפיר", מזה 50 שנה.
מאות אימהות מלוות בגוריהן הצעירים נצפו נודדות דרומה מאוסטרליה למי אנטארקטיקה הקרירים. ג'וף רוס, מרשות הגנים וחיי הבר הלאומית במדינה, אמר לרשת "סקיי" הבריטית כי "זו באמת הייתה שנה אדירה, אנחנו רואים המון גורים".
מוקדם יותר השנה נספרו 2,202 לווייתנים שעברו בקייפ סולנדר בסידני לאור היום, בדרכם צפונה להתרבות. עכשיו נודדים גדולי הסנפיר, שגודלם נע בין 10 ל-16 מטרים ומשקלם כ-27 טונות, דרומה. ימאים שונים בדרך מדווחים גם הם: מספרם גדל, בעיקר של הגורים.
"הם כמעט חסרי דאגות"
אוכלוסיית גדולי הסנפיר וגם זו של הלווייתנים הבלניים חווה התאוששות הדרגתית מאז שנבלם הציד המסחרי שלהם, בשנות ה-60. "אלה חדשות מצוינות", אמר רוס והוסיף: "ההגירה איטית יותר, הם שוחים לאט יותר, כמעט חסרי דאגות".
קצב הגידול הוא כ-10% בשנה, אך באנטארקטיקה לווייתנים עדיין נמצאים בסכנת חיים. פעילי זכויות בעלי חיים עוקבים אחר היונקים העצומים בדרכם דרומה, כדי לנסות ולשבש את פעולת הציידים היפנים. בשנה שעברה יפן הפסיקה את מסע הציד השנתי לאחר הפרעה מצד אגודת "רועי הים".
ציד מסחרי? "למטרות מדעיות"
השנה מתכננת יפן לשלוח ספינת-פטרול שתגן על הדייגים. אנדריאה גורדון מ"רועי הים" אמרה ל"סקיי" כי "מסע ציד הלווייתנים היפני קיבל עוד 30 מיליון דולרים כדי שהציידים יוכלו להמשיך בתכנית. יותר מנשמח שלא לפעול בנושא, אם ממשלת אוסטרליה תדאג לאכוף את החוק הבינלאומי".
אוסטרליה גינתה בעבר רשמית את ההחלטה של ממשלת יפן להמשיך בציד המסורתי, אך בטוקיו טוענים מנגד שפעולתם של "רועי הים" היא הטרדה בלתי חוקית.
ביפן מסבירים שהציד נעשה למטרות מדעיות וכך למעשה עוקפים את החוק נגד ציד מסחרי של לווייתנים.