טורקיה תבודד עצמה מהרשת? שר התקשורת והתחבורה, לוטפי אלוון, אמר כי טורקיה עשויה לעזוב את רשת התקשורת האינטרנטית העולמית - ה-WWW - ותקים רשת משלה, "TTT". יוזמה זו, שדווחה בעיתון "הורייט" הטורקי, היא צעד נוסף במלחמתה של הממשלה באתרים בינלאומיים כגון יוטיוב וטוויטר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, השר הודיע אתמול (שבת) במהלך פגישה בלתי רשמית עם עיתונאים כי מדינות אירופאיות נוספות מלבד טורקיה שוקלות להקים "פרוטוקול אינטרנט משלהן".
"הצעד הזה ינתק את מערכות האינטרנט זו מזו, וזה נושא שנוי במחלוקת", הודה אלוון, שקרא להקמת "ועדה בינלאומית שתתמודד עם חוסר השליטה על הרשתות החברתיות". לדבריו, העובדה שרוב שירותי הרשתות החברתיות מתבססים על חברות אמריקניות מייצרת קשיים למדינות אירופאיות רבות, שרוצות יותר בטיחות ברשת.
האינטרנט היא רשת גלובלית של תקשורת בין המחשבים, והרשת בה אנו גולשים היא אחד מהשירותים שרצים על תשתית האינטרנט. השם המארח של שרת הרשת הוא לרוב WWW, אך אתרים רבים חדלו משימוש בשם המארח.
ארדואן מנסה להשתיק את הביקורת ברשת החברתית
הצעד הטורקי, אם אכן ייצא לפועל, הוא חסר תקדים - אפילו סין, שהקימה "חומת אש" ענקית שחוסמת אתרים רבים לא התנתקה מהרשת העולמית.
לפני כשבועייים פסק בית משפט במדינה כי החסימה שהוטלה על טוויטר לא חוקית. ראש ממשלת טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, הביע התנגדות להחלטה, אותה כינה "שגויה ולא עושה צדק" וקרא להפוך את ההחלטה. קודם לכן החליט בית המשפט לחוקה באנקרה כי אתר שיתוף הסרטונים יו-טיוב לא ייחסם לצפייה בטורקיה, בניגוד לכוונתו של ראש הממשלה ארדואן.
את השימוש ברשת החברתית טוויטר חסמה טורקיה לפני כחודש. החסימה נכנסה לתוקף שעות בלבד לאחר שראש הממשלה הטורקי רג'יפ טאיפ ארדואן איים להוציא לפועל חסימה כוללת של הרשת החברתית במדינה.
"יש לנו צו בית משפט, אנחנו נבער את השימוש בטוויטר", הכריז ארדואן בנאום לאומה. "לא אכפת לי מה יגידו בקהילה הבין לאומית. כולם יכירו בכוחה של הרפובליקה הטורקית". לאחר ההודעה על החסימה, הודיעה טורקיה כי טוויטר ישוב להיות פעיל במדינה - בהוראת בית המשפט.