היסטוריה בקובה: אחרי 59 שנים עתיד להסתיים שלטונם של האחים קסטרו. נשיא קובה, ראול קסטרו, הודיע כי אין בכוונתו להתמודד שוב על נשיאות המדינה בסוף 2018, והוא יפנה את דרכו למועמד אחר. אם אכן קסטרו יפרוש, יהיה זה סוף שלטון המשפחה במדינה הקומוניסטית לראשונה מאז 1959.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המהלך המפתיע התרחש מיד לאחר שהאספה הלאומית של קובה בחרה בו מחדש לנשיא המדינה, לתקופה של חמש שנים. במקביל, היא אישרה את מינויו של מיגל דיאז קנאל לסגנו של קסטרו, ובכך סימנה המפלגה את היורש של הנשיא הנוכחי. אם אכן קסטרו יפרוש ב-2018, יסתיים שלטונם של האחים במדינה הקריבית לאחר יותר מיובל שנים.
ראול קסטרו שולט במדינה מאז 2008, אז הוא החליף את אחיו החולה פידל קסטרו ששלט במדינה מאז 1959. שני האחים היוו את הגרעין שהוביל את המהפכה הקומוניסטית במדינה, עת הפליגו בשנת 1956 עם 80 לוחמים נוספים ממקסיקו לקובה (שם גלו בעקבות ניסיון הפיכה קודם), ניהלו מלחמת גרילה עד שהצליחו שלוש שנים לאחר מכן להפיל את משטרו הפרו-אמריקני של פולחנסיו בטיסטה, ופידל קסטרו התמנה לנשיא המדינה והחל להפוך את מוסדות השלטון לקומוניסטיים.
קובה: הכישלון הגדול של ארה"ב
המהפכה של האחים קסטרו הביאה הישג עצום לעולם הקומוניסטי: לראשונה התבסס שלטון קומוניסטי בחצי הכדור המערבי, ועוד במדינה שנמצאת כמה עשרות קילומטרים מחופי פלורידה. חרם מתמשך של ארה"ב על השלטון בקובה לא סייע במאום להחליש את השלטון במדינה, כשנשיא אחר נשיא התחליף בבית הלבן בעוד שלטונם של האחים קסטרו נשאר איתן בבירה הוואנה, כאמור עד הלילה.
חמש שנות שלטונו של ראול קסטרו התאפיינו בפתיחות יחסית לעומת ארבעת העשורים שאחיו היה הנשיא. הוא התיר לראשונה לאזרחי קובה לעזוב את המדינה בחופשיות, מספר התיירים הזרים שנכנסים לקובה גדל ונעשו כמה רפורמות כלכליות ליברליות. למרות זאת, קובה נשארה ענייה מאוד בהשוואה למדינות אחרות באזור (זולת האיטי).
העובדה כי האחים קסטרו מסיימים את שלטונם מרצונם מהווה כישלון עצום למדיניות החוץ האמריקנית תחת לא פחות מ-10 נשיאים, דמוקרטים ורפובליקנים. למרות חרם כלכלי חסר תקדים, אין אופוזיציה של ממש לשלטון האחים קסטרו עד היום, אין הפגנות נגדם ונראה שהמפלגה הקומוניסטית תמשיך לשלוט בקובה גם לאחר האחים קסטרו.