ההחלטה של פיפ"א לקיים את מונדיאל 2022 בקטאר ממשיכה לעורר סערה: נשיא הארגון, ספ בלאטר, סירב להגיב על האשמות לפיהן הצעת קטאר לאירוח המשחקים זכתה לאחר שהארגון הבוחר, אנשי פיפ"א, קיבלו כסף מהקטארים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בלאטר אמר במסיבת עיתונאים בשוויץ "אין לי את הזכות" לדון בהאשמות הללו, שפורסמו בעיתון הבריטי הדיילי טלגרף. העיתון טען כי יש ראיות שחברה קטארית שנשלטת בידי בכיר לשעבר בפיפ"א שילמה כמעט שני מיליארד דולר לסגן נשיא פיפ"א לשעבר ג'ק וורנר לאחר ההצבעה, שהתקיימה בסוף 2010.
בלאטר הפנה את העיתונאים להצהרה מטעם הארגון, בה נכתב כי וועדת האתיקה של פיפ"א הייתה מודעת לחומרים שפורסמו בכתבה בבריטניה. הטענות הוטחו בבלאטר שמצידו סירב לענות עד שוועדה נוספת, מטעם פיפ"א כמובן, תסיים את בדיקת ההחלטה על אירוח המשחקים ברוסיה ב-2018 ובקטאר ב-2022. הוא גם דחה טענות שהמשבר בחצי האי קרים ישפיע על אירוח המונדיאל ברוסיה.
קטאר מארחת המונדיאל: החלטה שעדיין מעוררת תמיהה
ההחלטה של פיפ"א על מיקומי המונדיאלים הבאים הובילה לתמיהה רבה בעולם הכדורגל. ראשית, הוחלט ב-2010 על מיקום שני טורנירי גביעי העולם הבאים במקום רק על המונדיאל הבא, כפי שהיה עד אז.
בנוסף, ההחלטה לארח את המונדיאל בקטאר, נסיכות קטנה במפרץ הפרסי שאין לה תשתיות כדורגל מתקדמות, היא קטנה מאוד בשטחה והחום הבלתי נסבל בה בקיץ - אז מתקיים המונדיאל - עוררה זעם רב בעולם, במיוחד באנגליה שם הגישו לפיפ"א הצעה משל עצמם לאירוח המשחקים ב-2022.
ההחלטה תשפיע גם על אוהדים מישראל שירצו לנסוע לראות את משחקי גביע העולם: על פי החוק הקטארי הכניסה למדינה לבעלי דרכון ישראלי אסורה. הבעיה תחמיר עוד יותר, אם הנבחרת הישראלית תצליח להעפיל למונדיאל ב-2022.