היסטוריה במיאנמר: הממשלה ומנהיגת האופוזיציה אונג סאן סו צ'י הכריזו על תכנית לשיתוף פעולה למען יציבות ופיתוח כלכלי של המדינה. מדובר בהסכם היסטורי בין הדיקטטורה הצבאית השולטת במדינה לבין מנהיגת האופוזיציה, שלפני פחות משנה השתחררה מ-21 שנות מעצר בית.
במסיבת עיתונאים ראשונה מסוגה בינגון, העיר הגדולה במיאנמר, הכריזו מנהיגת האופוזציה אונג סן ושר המידע הבורמזי קיאו הסאן על הסכמתם לעבוד יחד על מנת לקדם לקדם יציבות ורפורמות כלכליות. השר אמר כי אין אפשרות חוקית למפלגתה של אונג סן (הליגה הלאומית לדמוקרטיה) להתקיים, אך הממשלה "מציעה למפלגה אפשרות לשרת את האינטרסים הלאומיים".
נדמה כי מדובר בשלב נוסף בחימום היחסים בין האויבים המושבעים במיאנמר, מדינה ששנים של רודנות צבאית הפכו אותה לאחת הנחשלות בדרום מזרח אסיה. השלטון עדיין מעביר על אונג סן ביקורת בתקשורת (המשמשת כשופר של השלטון) אך מאפשר לה לנוע ברחבי המדינה ולהפגש עם דיפלומטים ותומכים, ואילו אונג סן לא מבקרת את מהלך הבחירות האחרונות במדינה שהיו חותמת גומי להמשך שלטון הדיקטטורה הצבאית.
דיקטטורה צבאית מאז 1988
מיאנמר, בורמה לשעבר, נשלטת בידי דיקטטורה צבאית מאז 1988 אז ביטל הצבא בחירות בהן זכתה אונג סן ברוב קולות. אונג סן הושמה במעצר בית, וביקורת גדולה נשמעה מאז על שלטון הדיקטטורה הצבאית במדינה ועל חוסר הזכויות הפוליטיות של מתנגדי המשטר ואונג סן בראשם. אונג סן זכתה בפרס נובל לשלום בשנת 1991 על פעולותיה לכינון דמוקרטיה במדינה
שנות שלטון הצבא החמירו את מצבה הכלכלי והמדיני של מיאנמר וגרמו לצבא להקל על אונג סן ותומכיה. מדינת ישראל היא אחת מבעלות הברית הבודדות של מיאנמר בעולם המערבי.