פייסבוק, גוגל ויאהו מכחישים במרץ את הידיעות על פיהן ראשי החברות ידעו שגורמי ביון אמריקנים סודיים עקבו אחרי חשבונות משתמשים במסגרת המאבק בטרור. הממשל האמריקני, עולם הסייבר והתקשורת האמריקנית, רועשים בארבעת הימים האחרונים סביב ההאשמות על ציתות ואיסוף מידע מגופי התקשורת הקיברנטיים והטלפונים.
מייסד פייסבוק מארק צוקרברג טוען שהדיווחים הם "שערורייתיים". לדבריו, הוא סיפק מידע על המשתמשים רק על פי הנחיות החוק. בדף הפייסבוק שלו כתב צוקרברג: "פייסבוק אינה חלק ומעולם לא הייתה חלק משום תכנית שנועדה לספק לממשל האמריקני, או כל ממשל אחר, גישה ישירה לשרתים שלנו".
האיש החזק בגוגל, לארי פייג', כתב בבלוג שלו: "אנו מספקים לרשויות מידע על המשתמשים שלנו רק על פי החוק. הצוות המשפטי שלנו בוחן כל אחת מהבקשות, ולעיתים אפילו דוחה בקשות שלא עומדות בהליכים הראויים".
"טענה שקרית"
רון בל, בכיר ביאהו, אמר כי "הטענה על פיה יאהו העניקה לסוכנות לאומית מסוימת גישה חופשית לחשבונות המשתמשים היא טענה שקרית. לא סיפקנו בהתנדבות מידע על משתמשים. אנו עושים זאת רק אחרי פנייה מסוימת".
על פי הפרסומים בוושינגטון פוסט, מסמך שדלף מסוכנות המודיעין האמריקנית מגלה שתשע ספקיות אינטרנט לקחו חלק בפרשת החדירה לפרטיות, וסייעו לממשל למצוא ולשלוף פרטים על משתמשים. הנשיא ברק אובמה פסל את הטענות ואמר כי מה שנעשה, נעשה על פי החוק וכדי למנוע פעולות טרור.
בסוכנויות המודיעין האמריקניות כבר ביקשו להוציא צו מעצר נגד מי שהדליף את הפרטים, אדם שלדעת הממשל עבר על החוק הפלילי.