עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא: מעכשיו גם בקוריאה הצפונית אפשר לאכול "המבורגר", למרות שהרשויות בפיונגיאנג עדיין מתעקשות שלא לכנות זאת כך. מסעדת מזון מהיר ראשונה נפתחה בבירת קוריאה הצפונית, והיא מגישה "בשר טחון עם לחם", אך אוסרת על הסועדים ואנשי המסעדה לכנות זאת בכינוי ה"מערבי" 'המבורגר'.
כלי תקשורת באסיה מדווחים כי המסעדה נפתחה לפני כחודש, בסיוע חברה מסינגפור. אותה חברה, דווח בעיתון יפני, הכשירה את צוות המסעדה וסיפקה לה גם את הציוד להקמה. למרות שתמונות אותנטיות מהמסעדה עדיין לא פורסמו, בתקשורת מדווח כי היא מעוצבת ממש כמו כל מזללה ברחבי העולם, אם כי "בתפריט לא עושים שימוש במונחים מן המערב". כך למשל, אותה מנת בשר טחון אינה מכונה המבורגר, משום ש"אין כוונה ליצור את הרושם כי קוריאה הצפונית מזדהה עם ארצות הברית".
במסעדה מגישים גם מנת כרוב כבוש עסיסית, וואפלים שונים ואפילו בירה. כמו כן מדווח כי נקניקיות מקומיות צפויות להיכנס לתפריט בחודשים הקרובים.
יש גם איטלקי
על פי הדיווחים בכלי התקשורת באסיה, מחירה של מנת "בשר טחון עם לחם" היא 1.70 דולרים בלבד, אך בהתחשב במצב הכלכלי הקשה בקוריאה הצפונית, מדובר למעשה במחצית מהשכר היומי של פועל ממוצע במדינה. בשל העוני הרב, רבים מתושבי המדינה כלל לא מבלים במסעדות.
בקוריאה הצפונית חוששים שההשפעה המערבית עלולה לגרום לערעור יציבות המשטר, על אחת כמה וכמה עקב הדיווחים בדבר מצבו הבריאותי של המנהיג קים ג'ונג איל. עקב כך, המדינה אפילו אוסרת על שימוש במילים לועזיות.
ואולם, אין זו הפעם הראשונה שבמדינה נפתחת מסעדה "זרה". במרץ השנה דיווחו כלי תקשורת ביפן כי קים ג'ונג איל אישר את פתיחתה של מסעדה איטלקית ראשונה במדינה. השפים במסעדה, על פי הדיווח, הוכשרו באיטליה, ואפילו באוכל שהוגש בה "היו מרכיבים איטלקיים".