"אני נוסע לאושוויץ. נשיקות, שלך, הייני" - כך כתב הבכיר הנאצי היינריך הימלר לרעייתו במהלך ימי מלחמת העולם השנייה. התכתבות זו בין השניים הינה חלק מאוסף של מאות מכתבים, מסמכים ותמונות של מי ששימש בתקופת הרייך השלישי, כשר פנים, ראש האס-אס וראש הגסטפו - ונחשפו הבוקר (א') בעיתון הגרמני "די וולט".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מדובר באוסף מרשים ומקיף של רשומות שערך הבכיר הנאצי שהיה אחראי להוצאה אל הפועל של "הפתרון השני" בין השנים 1927 ל-1945, מהן ניתן ללמוד לא רק על סדר יומו והתנהלותו של מפקד האס-אס, אלא גם על אורחות חייו האישיים. האוסף הנדיר הוחזק במשך עשרות שנים בכספת של משפחה ישראלית בתל אביב, וכעת הוא יוצא אל האור.
בהתכתבות בין הימלר לאשתו משנות ה-40 אין אזכור מפורש לפשעים שביצעו הנאצים במהלך המלחמה. "יש עדיין קוויאר במקרר. קח אותו", כתבה מרגה הימלר לבעלה עם פתיחת המתקפה הגרמנית מול רוסיה במהלך מלחמת העולם השנייה.
במהמשך ההתכתבות בין היינריך לאשתו, כתבה לו מרגה: "עכשיו אנחנו שוב במלחמה. ידעתי שזה יקרה. לא ישנתי טוב בכלל". את המכתב כתבה מרגה לבעלה לאחר ששמעה על פתיחת החזית ברוסיה.
"המאבק מול רוסיה יהיה קשה"
גם בתם של השניים כתבה לאביה עם הישמע על דבר המתקפה. "זה נורא שאנחנו יוצאים למלחמה עם רוסיה", כתבה הבת שהייתה אז בת 12. "הם היו בני בריתנו אחרי הכל. רוסיה כל כך גדולה. זה הולך להיות מאבק קשה מאוד אם נרצה לכבוש את כל רוסיה".
במכתבים נהג הימלר נהג לכנות את עצמו בשמות "פרוע", "קשוח" ו"רע". בעיתון מייחסים את המנהג ליחסי המין בינו לבין אשתו. "אני כל כך בת מזל שזכיתי בבעל רע, שאוהב את אשתו הרעה כמו שהיא אוהבת אותו", כתבה מרגה לבעלה באחד המכתבים.
השניים נהגו להשתמש פעמים רבות במכתביהם במילה "נקמה". "נקמתנו תהיה כיפית", כתב הימלר לאשתו מתחנת הרכבת במינכן בינואר 1928. רעייתו השיבה לו באפריל אותה שנה: "תזכור את נקמתנו המשותפת. נשמתי השחורה חושבת על הדברים הבלתי אפשריים".
בין המכתבים נמצאו גם מכתבי אהבה ששלח הימלר לאשתו מרגה בזמן שירותו במפלגה הנאצית ובמהלך המלחמה. רבים מהמכתבים האישיים הללו נחתמו בכינוי החיבה "הייני" (קיצור של היינריך) - כינוי אנושי למדי המיוחס למי שהיה אחראי באופן ישיר לרצח שיטתי של מיליוני יהודים.
למרות מכתבי האהבה, הימלר ואשתו נפרדו
"מכתבי האהבה ששלח הימלר לאשתו ואלה שהיא השיבה לו, נדמו כנורמליים לחלוטין - כאילו לא התנהלה מלחמה עקובה מדם ומיליונים נהרגו", תיארו בעיתון הגרמני את נוסח המכתבים שברבות הימים התברר כמצמרר במיוחד.
סיפור האהבה בין הימלר למרגה הסתיים בפרידה. זה קרה ב-1940 אז עבר הימלר להתגורר עם מי ששימשה כמזכירתו. במאי 1945, עם תום המלחמה לאחר כניעת הנאצים, הימלר התאבד לאחר שבלע גלולות ציאניד - והשאיר אחריו מיליוני קורבנות ותיעוד היסטורי נרחב.
בשלב זה טרם ברור כיצד הגיע האוסף שנלקח מביתו של הימלר לאחר שהתאבד לידיה של המשפחה הישראלית. בארכיון הפדרלי של גרמניה אמרו כי הם מאמינים שהמכתבים הם אותנטיים וכי עולה מהם זווית שונה אודות התנהלות המשטר הנאצי בימי מלחמת העולם השנייה.