תמונת ארכיון (צילום: AP)
הכור בפורדו, ארכיון|צילום: AP

אירן דוחה את הדיווחים על כך שהציעה למערב הסכם פשרה, לפיו הכור הגרעיני בפורדו ייסגר בתמורה להקלה בסנקציות. עלי אכבר סאלחי, ראש הסוכנות האירנית לאנרגיה אטומית (AEOI), טוען היום (ד') כי הצעה שכזו מעולם לא עלתה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי דיווח בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP, בריאיון לאתר האינטרנט של הפרלמנט האירני אמר סאלחי כי הדיווחים על סגירת מתקן ההעשרה התת-קרקעי ליד העיר קום הם "שקר מובהק".

בהמשך דבריו התייחס סאלחי לדיווחים הסותרים סביב הפסקת העשרת האורניום לרמה של 20%, ממנה קל יותר להגיע לדרגה הדרושה לפיתוח נשק גרעיני וטען כי מתקני הגרעין בארצו פועלים כרגיל.

סאלחי הסביר כי אספקה חודשית של אורניום מועשר הכרחית לפעילותו של כור המחקר הממוקם בטהרן, וכי הכור מעולם לא חדל מלפעול. "מעולם לא נרשמה הפסקה בתהליך ייצור מוטות הדלק והעשרת האורניום לרמה של 20% במתקני הגרעין שבשטח אירן", טען.

בשבוע שעבר הודיע בכיר בוועדה לביטחון לאומי של אירן כי מדינתו הפסיקה את כל העשרת האורניום לרמה הגבוהה מחמישה אחוזים - הרמה הדרושה לשם הפקת אנרגיה גרעינית לשימוש אזרחי. הסיבה להפסקת העשרה לרמה זו, לדבריו, היא שאירן יצרה את כל האורניום המועשר לרמת 20% שהיא צריכה.

מספר ימים לאחר מכן טען סגן ראש ועדת החוץ והביטחון של הפרלמנט האירני כי אירן מעולם לא הפסיקה להעשיר אורניום לרמה של מתחת ל-20% ומבהיר כי מדובר בקו אדום עבור הרפובליקה האסלאמית. הבכיר הוסיף כי לאירן דרוש האורניום המועשר לצרכים רפואיים ומחקריים. לטענתו, כ-850 אלף אזרחים ברחבי אירן ממתינים כעת לתרופות שיופקו באמצעות תהליך ההעשרה.