גורמים רשמיים באו"ם הודיעו הלילה (ש') כי כוחות רוסיים לא יוכלו להוות תחליף לכוחות האוסטרים שנטשו את כוח האו"ם ברמת הגולן. הסיבה לכך היא הסכם בין סוריה לישראל, לפיו מדינות שהינן חברות קבועות במועצת הבטחון של האו"ם לא יוכלו להיות חלק מהכוח המשקיף באזור. מכיוון שרוסיה הינה אחת מחמשת החברות הקבועות של האו"ם, החיילים הרוסים לא יוכלו להחליף את החיילים האוסטרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
למרות דחיית הצעתו של פוטין, האו"ם הודיע כי הוא מעריך את כוונתו הטובה של הנשיא הרוסי. אמש (ו') הודיע פוטין כי הוא מוכן לשלוח כוחות במטרה להחליף את הכוחות האוסטרים שהחליטו לעזוב את האזור בשל התחממות בקרבות בין המורדים לצבא אסד.
הכוח האוסטרי כלל כ-380 חיילים, שהיוו כ-40% מכלל כוחות האו"ם שנמצאו באזור. החיילים האוסטרים היוו חלק משמעותי מכוח האו"ם בגולן ב-40 השנים האחרונות, מאז מלחמת יום הכיפורים. במהלך כל השנים נשמר הסטטוס קוו לאורך הגבול, אך הקרבות שפרצו באזור בעקבות מלחמת האזרחים החלו לסכן את חיי החיילים, והובילו את ממשלת אוסטריה להורות לחיילים לסגת.
גורמים שונים מעריכים כי ייתכן שמדובר על החלטה שמטיבה עם ישראל, בשל היחסים ההדוקים בין מוסקבה לבין דמשק. רוסיה הינה המקור המשמעותי ביותר שמספק נשק לסוריה, ולכן עלה חשש כי חייליה עלולים להוות מטרה לכוחות המורדים, וכן חשש כי לא היו שומרים על נייטרליות הנדרשת מכוח של האו"ם.