מנהיגי העולם, שמתכנסים בוועידת ה-G20 בוושינגטון קרובים להכרזה על תכנית פעולה שתיאבק במשבר הכלכלי העולמי, כך מסר מקור במשלחת הצרפתית לוועידה לרשת סקיי-ניוז הבריטית.
המשתתפים בוועידה התחייבו לסיים את סדרת הצעדים הכלכליים הראשונה עד ל-31 במרס, כך לפי אותו מקור.
נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש כינס את הפגישה נוכח החששות ההולכים וגוברים ממפולות כלכליות ומאובדן מקומות עבודה בכל העולם בעקבות המשבר. במצב הנוכחי בארה"ב, תקופת המעבר בין נשיא אחד למשנהו, קיימים ספקות רבים בין חברי הוועידה באשר למידת יעילותו של הכינוס.
יורשו של בוש, ברק אובמה, אמנם לא נוכח בוועידה בעצמו, אבל הוא שלח את מי שהייתה מזכירת המדינה מדליין אולברייט ואת חבר הקונגרס לשעבר ג'ים ליץ' לוושינגטון, כדי לקיים קשרים בלתי רשמיים ולדווח לו מתוך הוועידה.
הנשיא בוש אמר אתמול כי הוועידה תתמקד ב"הבנת הסיבות למשבר העולמי, בחינת מידת היעילות של הפעולות שננקטו עד כה וזיהוי גורמים שיסייעו לנו לשקם את המערכות הפיננסיות והרגולטוריות שלנו".
בשעת ארוחת הפתיחה בבית הלבן, אמר בוש לעמיתיו: "הבעיה הזאת לא התפתחה בין-לילה ולא תיפתר בין-לילה, אך בעזרת שיתוף פעולה מתמשך ודבקות במטרה זה ייפתר".
לפני הפגישה, ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון חזר על קריאתו לקיצוץ עולמי במיסים כדי "לנסות ולהציל את הכלכלה העולמית". בראון מקווה להשתמש בוועידה ב"שם-הטוב" שרכש לעצמו ברחבי העולם באמצעות תכנית ההצלה לבנקים בבריטניה, שהפעיל.