הלחץ של משפחות נעדרי המעבורת הדרום קוראינית שטבעה בים ביום רביעי האחרון מביא אותן לנסות לקדם את הליך זיהוי הגופות שכבר נמשו מהים. כמה מקרובי משפחותיהם של 200 הילדים הנעדרים מאסון טביעת המעבורת הציעו היום (שבת) לרשויות לקחת מהן דגימות DNA כדי לסייע בזיהוי הגופות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על סיפון המעבורת שטבעה היו 476 בני אדם, מתוכם חולצו עד כה 172 נוסעים. 266 עדיין מוגדרים נעדרים. רק 62 גופות זוהו בוודאות. חלק גדול מנוסעי המעבורת היו תלמידי בית ספר תיכון שהיו בדרכם לאי הנופש ג'ג'ו.
הקפטן שנטש את המעבורת, בזמן שזו שקעה מול חופה של קוריאה הדרומית, התנצל מוקדם יותר היום בפני משפחות הקורבנות וניסה להסביר מה התרחש על הסיפון באותם רגעים. כשהוא ניצב מול מצלמות הטלוויזיה וראשו מורכן, הודה הקפטן לי ג'ון סאוק כי הוא שעיכב את ההוראה לנטוש את המעבורת כיוון שחשב שהים היה קר מדי ושהנוסעים, רובים ילדים, ייסחפו במים.
"נתתי הוראות באשר לנתיב, ואחרי זה הלכתי לזמן קצר לחדר השינה כשזה קרה", אמר הקפטן. "באותו זמן הזרמים היו מאוד חזקים והטמפרטורה של המים היתה נמוכה וחשבתי שאם אנשים יעזבו את המעבורת, בלי שיקול דעת מתאים כשהם לא לובשים חליפת הצלה, הם ייסחפו וייתקלו בקשיים אחרים".
חקירת התאונה מתמקדת בשלב זה בפנייה חדה שביצעה המעבורת זמן קצר לפני שהחלה לשקוע, ובשאלה האם פינוי יעיל ומהיר יותר יכול היה להציל חיים. החוקרים אף יבקשו לקבוע האם הקפטן אכן נטש את הספינה בטרם סיים את תפקידו.
במקביל לדיווחים על מניין ההרוגים ההולך ועולה, דיווחה המשטרה במדינה כי סגן מנהל בית הספר התיכון, שמרבית תלמידיו טבעו באסון, נמצא אתמול תלוי וללא רוח חיים. סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית דיווחה כי גורמים במשטרה המקומית מסרו כי סגן המנהל, קאנג מין-קיו בן ה-52, תלה עצמו על עץ בסמוך למקום בו ממתינות משפחות הנעדרים בחוף.