האם אירן ושש מעצמות המערב נמצאות על סף חתימת הסכם בנוגע לגרעין? מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי הגיע הערב (ו') לז'נבה שבשוויץ על מנת לסייע למאמצי השגת ההסכם בעניין תוכנית הגרעין האירנית. גם מקביליו של קרי, שרי החוץ של בריטניה, צרפת וגרמניה יגיעו היום לאתר השיחות. הרקע להגעתם הבהולה עדיין לא ברור ועל פי דיווחים ייתכן והצדדים יחתמו בסוף השבוע על הסכם. מוקדם יותר הביע ראש הממשלה נתניהו התנגדות חריפה לאפשרות של חתימת הסכם שכזה, וציין זאת בפני קרי בטרם המריא האחרון לשוויץ.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שר החוץ הצרפתי לורן פביוס אמר עם הגעתו כי חלה התקדמות בשיחות אך עדיין לא הושגה הסכמה על שום נושא. שר החוץ של אירן ג'וואד זריף אמר כבר אמש כי מדינתו אינה מוכנה להשעות באופן מוחלט את השערת האורניום, אם כי הוא הביע נכונות לבוא לקראת המערב בנושאים מסוימים. ממשרד החוץ של רוסיה נמסר כי יהיה קשה מאוד להגיע לפשרה בסבב השיחות הנוכחי וייתכן כי הדבר אף אינו אפשרי.
במקביל, מוסיפים בירושלים להזהיר מהעסקה המסתמנת. הבוקר, לפני צאתו של קרי לז'נבה, הוא נועד בפעם השלישית במסגרת ביקורו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. בתום פגישתם אמר נתניהו כי במסגרת ההסכם לא תידרש אירן לפרק אפילו צנטריפוגה אחת, אך הקהילה הבינלאומית תקל את הסנקציות עליה לראשונה מזה שנים רבות. האחרון הפציר בקרי שלא לחתום על העסקה ואמר כי גם אם תהיה כזו, מבחינת ישראל, האופציה הצבאית נותרת על השולחן.
"ישראל אינה מחויבת להסכם זה", אמר נתניהו. "ישראל תעשה את כל מה שהיא צריכה על מנת להגן על עצמה ועל ביטחון אזרחיה".
"אני מבין שהאירנים מאוד מרוצים עכשיו והם צריכים להיות מרוצים. הם קיבלו הכל ולא נתנו דבר", הדגיש ראש הממשלה, שהפך בעת האחרונה לאחרון הנאבקים בעולם נגד תוכנית הגרעין האירנית. "הם רצו הקלה בסנקציות לאחר שנים של משטר סנקציות קשה. הם קיבלו זאת מבלי לשלם דבר מכיוון שהם לא מפחיתים בכלל את יכולות ההעשרה שלהם, כך שאירן קיבלה את עסקת המאה והקהילה הבינלאומית קיבלה עסקה רעה".