בית משפט במרסי גזר 4 שנות מאסר על מייסד חברת שתלים צרפתית לאחר ששיקר בנוגע לתקינותם של השתלים - אותם מכר ליותר מ-300,000 נשים ברחבי העולם, גם בישראל. בנוסף, הוטל עליו קנס של 75 אלף אירו. ארבעה בכירים נוספים בחברה נידונו לעונשי מאסר של בין שנה עד שלוש שנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גזר הדין נגד ג'אן קלוד מאס בן ה-74, מייסד ומנהל חברת PIP Poly Implant Prothese, ניתן אחרי שהמוצרים הפגומים שייצר גרמו לבהלה בינלאומית ב-2011. הסערה החלה לאחר שמשרד הבריאות הצרפתי קרא להפסיק את השימוש בשתלים שנמצאו כבלתי עמידים ונוטים להיקרע. עוד נטען כי קיימת סכנה שהשתלים אף עלולים לגרום לסרטן בגופה של המושתלת.
לפי הפרסומים, התגלה כי חברת PIP עשתה שימוש בסיליקון באיכות נמוכה שלא עבר אישור של הרשויות בצרפת. משרד הבריאות הצרפתי עצר אז את השימוש בשתלים הללו.
מנתחים בישראל המשיכו להשתמש בשתלים
גם בישראל נמצאו מאות נשים שבגופן הושתלו שתלי הסיליקון המסוכנים, אך משרד הבריאות לא מיהר לקרוא להוצאתם. יחד עם זאת, לפי הדיווח, ייבוא שתלי PIP בישראל נפסק לפני כשלוש שנים, אך מנתחים המשיכו לעשות שימוש בשתלים שנמצאו במלאי.
לדברי היבואן הרשמי, בארץ נמכרו כ-1,600 שתלים. "השתלים סופקו בהתאם לאישור משרד הבריאות, שלא נתן שום הנחייה מפורשת בנושא", הדגיש.
למרות ההבטחות, בחורף 2011 הגיעו לבית החולים קפלן שתי נשים שעברו הגדלת חזה עם שתל PIP וגילו כי השתל דולף. ד"ר עמוס לויאב, יו"ר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסטתית אמר אז כי "האשמה צריכה להיות על משרד הבריאות, שלא דאג להסדיר את הנושא".
במשרד הבריאות אמרו מנגד כי "אין ייבוא שוטף ופעיל של שתלי סיליקון מסוג PIP ולא מאושר ייבוא של שתלים מסוג זה". עוד ציינו, כי בעקבות הודעת משרד הבריאות הצרפתי, יפנה משרד הבריאות לכלל בתי החולים בהנחיה לאסור שימוש במלאי של שתלים מסוג זה.