נפרדים מענק הספרות גבריאל גרסיה מרקס: מנהיגים ואמנים ברחבי העולם ספדו היום (ו') לסופר הקולומביאני חתן פרס נובל, שהלך אתמול לעולמו בגיל 87. גם הנשיא שמעון פרס ספד היום למרקס. "העולם יחוש באובדנו של חולם גדול", אמר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נשיא קולומביה חואן מנואל סנטוס הכריז על שלושה ימי אבל במדינה והורה להוריד את הדגלים במוסדות הציבור לחצי התורן. "אלף שנים של בדידות ועצב על מותו של הקולומביאני הגדול ביותר בכל הזמנים", ספד לו סנטוס. "ענקים לעולם אינם מתים".
גם נשיא ארצות הברית ברק אובמה ספד לסופר הקולומביאני. "העולם איבד את אחד מסופרי החזון הגדולים ביותר שלו ואת אחד הסופרים האהובים עלי מאז צעירותי", אמר אובמה.
נשיא צרפת פרנסואה הולנד כינה את מרקס "ענק ספרותי" והוסיף: "היה אחד מהאינטלקטואלים הדרום אמריקניים המשפיעים ביותר של זמננו". גם נשיא האיחוד האירופי חוזה מנואל בארוסו ספד למרקס. "הוא היה קולה של אמריקה הלטינית והפך לקולו של העולם כולו", אמר. "דמיונו הפך אותנו לעשירים יותר ומותו הופך אותנו לעניים יותר".
"סופר גדול הלך לעולמו", אמר הסופר הפרואני מריו ורגס יוסה, גם הוא זוכה פרס נובל לספרות. "כתיבתו העניקה פרסום ויוקרה לספרות. סיפוריו ישמרו אותו והוא ימשיך לצבור קוראים חדשים ברחבי העולם".
גם הזמרת הקולומביאנית שאקירה התייחסה למותו של הגיבור הלאומי. "חייך, גאבו היקר, ייזכרו כיוצאי דופן", כתבה בטוויטר. "קשה לומר שלום כי נתת לנו כל כך הרבה. לנצח תישאר עמי".
משפחתו של מרקס הודיעה כי לבקשתו, גופתו תישרף. טקס האשכבה הרשמי ייערך לו ביום שני הקרוב במקסיקו סיטי. מרקס נחשב לאחד מגדולי היוצרים בספרות הלטינית, ונודע יותר מכל בזכות יצירת המופת "מאה שנים של בדידות", שפורסמה ב-1967 ונמכרה מאז ביותר מ-50 מיליון עותקים.
הרומנים שלו נקראו בידי עשרות מיליוני בני אדם ברחבי העולם, וגרסיה מרקס נחשב לסופר הפופולרי ביותר בשפה הספרדית מאז מיגל דה סרוונטס שחי במאה ה-17. מבקרי הספרות השוו את גרסיה מרקס למארק טוויין וצ'רלס דיקנס. בשנת 1982 זכה מרקס בפרס נובל לספרות.