אובמה עדיין לא יכול לנוח: גם ביקורו של נשיא ארצות הברית, אתמול בוועידת האקלים בקופנהגן, כנראה לא הצליחה לגשר על הפערים העצומים בין המדינות המתפתחות למפותחות - וככל הנראה, למרות ההודעה במהלך הלילה כי הושגה טיוטת הסכם בנושא פליטת גזי החממה, החתימה עליו עדיין רחוקה. אובמה עזב בינתיים את הוועידה - והמחלוקות החלו לצוף.
הבוקר הודיעו מספר מדינות מתפתחות - ובראשן סודן, אשר נציגה השמיע התבטאות חריפה נגד הטיוטה ואף השווה ברמיזה בדבריו כי הוא יביא לשואה באפריקה. "זהו פיתרון המבוסס על אותם ערכים ששלחו שישה מליון בני אדם באירופה לכבשן", אמר נציג סודן בוועידה לומומבה סטניסלאו די-אפינג.
מרבית הביקורת של אותן מדינות היא על מה שכונה "מחטף" של הנשיא אובמה. "אובמה גיבש את ההסכם בשיחות אישיות, ובפורום מצומצם של מספר מדינות - ולא בפורום רחב יותר", אמרו מספר נציגים הבוקר. לצדה של סודן נעמדו גם ונצואלה ובוליביה, שמתחו אף הן ביקורת על האופן בו הושגה טיוטת ההסכם.
ההפגנות מחוץ לאולם הדיונים נמשכות
גם ארגונים ירוקים השמיעו הבוקר ביקורת קשה נגד ההסכם. "השאיפות המועלות ממנו חסרות משמעות", כינו נציגי הארגונים את ההסכם. עשרות פעילים המשיכו בהפגנותיהם גם הבוקר מחוץ לאולם ה"בלה סנטר" בו מתכנסים נציגי המדינות השונות בוועידה.
הלילה הודיעו בקופנהגן כי הושגה טיוטת הסכם בין ארצות הברית, סין, הודו, ברזיל ודרום אפריקה. מדובר היה בפריצת דרך ממשית, בשל העובדה שמדובר בארבע מדינות שפולטות כמות גבוהה של גזי חממה - וצפויות לעשות כן גם בעתיד, בשל התעשייה המיושנת והלא מפותחת הפועלת בשטחן.