הפגנות בהודו נגד אונס נשים, ארכיון (צילום: רויטרס)
מחאות בהודו כנגד דברי הבכיר. ארכיון|צילום: רויטרס

מפקד גוף החקירות ההודי התלוצץ על אונס - ועשוי לשלם במשרתו: רנג'יט סינהא, מפקד גוף החקירות הארצי, אמר כי "אם אי אפשר למנוע אונס, צריך ליהנות ממנו". הבכיר התנצל על אמירתו, אך גופים רבים במדינה - ובראשם ארגוני הנשים - קוראים להתפטרותו המיידית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הודו מתמודדת בתקופה האחרונה עם ריבוי מקרי אונס אלימים. על פי הנתונים הרשמיים, מתרחשים כ-24 אלף מעשי אונס בכל שנה, אך גורמי רווחה מעריכים כי המספר גבוה בהרבה. בחודש דצמבר שעבר בוצע אונס אכזרי באישה באוטובוס, בעקבותיו מתה האישה. חמישה הורשעו במעשה, ועל ארבעה מהם נגזר עונש מוות.

סינהא אמר את הדברים השנויים במחלוקת במהלך כנס שעסק בהימורים לא חוקיים. "יש לנו את יכולת לאכוף את זה? קל להגיד שאם אתה לא יכול לאכוף את זה תהפוך את זה לחוקי. זה כמו לומר שאם אתה לא יכול למנוע אונס, אתה צריך ליהנות ממנו".

"אם אי אפשר למנוע אונס, תיהנו". סינהא|צילום: AP

"אמירה מחליאה ומשפילה"

סינהא טען כי דבריו הוצאו מהקשרם ופורשו באופן שגוי, אך הקריאות להתפטרותו נמשכו. "אני מצטער על כל כאב שנגרם", אמר. "הדברים נאמרו במסגרת דעתי על הימורים, בה טענתי שאם חוקים לא יכולים להיאכף, זה לא אומר שאסור להתיר זאת".

"זוהי בעיניי טעות כמו לטעון שאם אונס הוא בלתי נמנע, צריך ליהנות ממנו", הוסיף. "אני מדגיש את הכבוד הרב שלי לנשים ואת מחויבותי לנושאי מגדר". מתנגדיו ומתנגדותיו של סינהא טענו כי אמירותיו גורמות לטריוויאליזציה של האונס, וטענו כי האמירות מעידות על כך שהרשויות לא יכולות לטיפל בתקיפות מיניות.

מנהיגת המפלגה הקומוניסטית, ברינדה קאראט, גינתה את האמירות. "זה מחליא שאדם בכיר שאחראי על חקירות אונס משתמש בהשוואה שכזו, שמשפילה ופוגעת בנשים", אמרה. "איך הוא יכול להישאר בראש הארגון?", אמרה אחת הפעילות, ואחרת הגדירה את האמירות "מזעזעות. מעניין אם עמיתיו למשטרה ומשפחתו תומכים באמירות".